3dots.ro

Povestea unui pacient în comă indusă, din cauza unui fir de păr crescut sub piele în zona inghinală, cu șanse de supraviețuire aproape nule – video

Povestea unui pacient în comă indusă, din cauza unui fir de păr crescut sub piele în zona inghinală, cu șanse de supraviețuire aproape nule – video

Din articol:

Un bărbat din Texas, Steven Spinale, acum în vârstă de 38 de ani, a supraviețuit în mod miraculos unei situații medicale extrem de complicate, învingând prognosticul rezervat al medicilor, care îi ofereau doar 4% șanse de a trăi, după ce a fost introdus în comă indusă.

Michelle, sora bărbatului, a relatat experiența prin care a trecut Steven, care a făcut septicemie la finalul lui 2022, după ce a încercat să îndepărteze din zona inghinală un fir de păr care creştea sub piele, relatează New York Post.

”Tot ceea ce medicii au putut să constate a fost că avea o hemoragie internă a cărei cauză nu au putut-o identifica. Nici nu știam că asta va fi cea mai mică grijă…

Starea lui s-a înrăutăţit rapid, până când s-a prăbușit și a fost conectat la aparate. (…) A luat o bacterie rară, care făcea ravagii în organismul său și îi bloca toate organele”, a scris Michelle pe o pagină GoFundMe, cu ajutorul căreia a reușit să strângă peste 8.000 de dolari pentru îngrijirea fratelui ei.

În cele din urmă, Steven Spinale a fost diagnosticat cu sepsis – o urgență medicală gravă, o reacție severă a sistemului imunitar al organismului la o infecție, care poate duce la insuficiență de organe și la deces dacă nu este tratat. Institutul Național de Sănătate din SUA estimează că 1,7 milioane de americani dezvoltă sepsis în fiecare an, înregistrându-se din această cauză aproape 270.000 de decese.

În cazul lui Steven Spinale, infecția produsă de părul crescut subcutanat a progresat într-un șoc septic, ceea ce a condus la formarea de cheaguri de sânge, la pneumonie la ambii plămâni, insuficiență de organe și sindrom de detresă respiratorie acută (ARDS). Infecția a ajuns chiar și la inimă, provocând daune semnificative.

În fața acestei avalanșe de probleme medicale, singura soluție a doctorilor a fost să îi inducă starea de comă. Șansele de supraviețuire ale pacientului erau estimate la acel moment la 4%.  ”Steven nu va ieși viu din asta!”, i-au comunicat medicii sorei pacientului.

Familia a refuzat să renunțe, chiar dacă la un moment dat li s-a comunicat că Steven nu mai are activitate cerebrală și, într-un interval de timp care a durat aproximativ trei săptămâni, după ce-a suferit și o operație pe cord, starea lui de sănătate a început să se îmbunătățească.

Ulterior, învingând prognosticurile medicilor, Steven a reușit chiar să se deplaseze, mai întâi cu ajutorul unui scaun cu rotile, și în cele din urmă chiar pe propriile picioare, datorită perseverenței sale și sprijinului familiei sale.

”Nu ne-am pierdut niciodată credința atunci când alții au făcut-o!”, a declarat sora sa, Michelle, în clipul video postat pe TikTok.

@michellebell111 Replying to @Travel girl #brotherskeeper #wakingupfromacoma #coma #spinalestrong #drsmakemistakes ♬ Never Give Up – Motiversity & Coach Pain & Dr. Jessica Houston

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs