Un caz de infectare cu noul coronavirus nu poate fi explicat de autorităţile medicale din SUA

27 Feb 2020 | scris de Anita Raicu

Autorităţile medicale din SUA nu pot explica, deocamdată, cum un locuitor din Solano County, California, a fost infectat cu noul coronavirus, având în vedere că pacientul nu a călătorit în zone afectate de epidemie şi nici nu a intrat în contact cu persoane infectate.

Un caz de infectare cu noul coronavirus nu poate fi explicat de autorităţile medicale din SUA

Modul în care persoana a fost expusă și a contractat noul virus este ”necunoscut”, a transmis Centrul american pentru Controlul Bolilor (CDC) printr-un comunicat de presă, citat de CNN.

”Este posibil ca acest caz să fie unul de transmitere prin colectivitate a noului virus Covid-19, ceea ce ar fi prima oară când o astfel de situaţie se produce în Statele Unite”, au mai transmis reprezentanţii CDC.

Termenul de ”transmitere prin colectivitate” presupune că virusul s-a răspândit printr-o comunitate şi că ”sursa infecţiei este necunoscută. Totuşi, există posibilitatea ca pacientul să fi fost expus la o persoană infectată care s-a întors recent dintr-o zonă afectată de epidemie”, au conchis oficialii.

Pacientul se află sub tratament într-un spital din Sacramento.

În Statele Unite au fost confirmate 60 de cazuri de infecţie cu noul coronavirus, iar autorităţile medicale americane se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească.