China. Un pacient recuperat după infecția cu coronavirus a încetat din viață la 5 zile după externare

05 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un pacient infectat cu noul tip de coronavirus a încetat din viață la cinci zile după ce fusese externat din spital, fiind considerat vindecat, informează South China Morning Post, care citează un portal de știri din Shanghai. 

China. Un pacient recuperat după infecția cu coronavirus a încetat din viață la 5 zile după externare

Conform sursei citate, bărbatul în vârstă de 36 de ani fusese internat pe 12 februarie 2020 suferind de simptome ușoare și moderate, într-unul din spitalele construite de autorități pentru pacienții infectați cu coronavirus în Wuhan.

El a fost externat două săptămâni mai târziu, după ce două teste de determinare a infecției cu noul coronavirus ieșiseră negative, iar starea sa era bună, cu o temperatură a corpului normală timp de trei zile consecutive înainte de a părăsi spitalul.

Conform celor declarate de soția sa, bărbatul a început să se simtă rău începând din a doua zi de la părăsirea spitalului, avea gaze și gura extrem de uscată. Pe 2 martie 2020 starea sa s-a agravat și a fost trimis la spital, unde a murit în cursul după-amiezii.

Pe certificatul de deces al bărbatului, pus la dispoziția jurnaliștilor de soția acestuia, este diagnosticat cu COVID-19, ca posibilă cauză a morții fiind indicată insuficiența respiratorie.

Deja în spitalele din Wuhan s-a prelungit perioada de internare, după ce s-au înregistrat mai multe cazuri în care pacienții care au fost externați în urma unor testări negative și prezentând o stare de sănătate bună au revenit la spital infectați cu noul coronavirus. În plus s-a mai luat măsura de a verifica suplimentar nivelul de anticorpi din organism.


CLICK - Follow us on Google News