Pacientul din Gorj nu mai este infectat cu coronavirus, potrivit primului test. S-a vindecat cu ciorbă?

28 Feb 2020 | scris de Monica Pavelescu

Pacientul din Gorj care a fost diagnosticat miercuri cu coronavirusul Covid-19 nu mai este infectat, potrivit unui test făcut astăzi.

Pacientul din Gorj nu mai este infectat cu coronavirus, potrivit primului test. S-a vindecat cu ciorbă?

Tânărul de 25 de ani va fi testat din nou, până luni. Dacă și cel de-al doilea test va ieși negativ, iar bărbatul nu va prezenta simptome, el va fi externat de la Institutul Matei Balș, unde se află acum.

Tânărul a avut o formă ușoară a bolii și nu a avut simptome.

Care este mecanismul prin care acționează virusurile și provoacă infecție în organismele vii? Orice virus este un agent submicroscopic, care deține material genetic și care pentru a supaviețui în organismul pe care îl atacă trebuie să se atașeze de o celulă vie (celula gazdă), unde se va multiplica dând naștere altor virusuri. 

Sistemul imunitar se activează atunci când virusul pătrunde în organism, după ce a trecut de barierele externe - pielea și mucoasele. Globulele albe - limfocitele și monocitele - încep să atace și să distrugă virusul.

În medie, o infecție virală obișnuită, sa zicem gripă, durează între 2 și 14 zile, în funcție de tratamentul la care este supus pacientul sau de forma manifestării infecției virale.

Testul pacientul adus din Gorj la Institutul Matei Balș fusese determinat pozitiv la infecția cu coronavirus chiar în dimineața zilei de miercuri. 

Conform declarației managerului Institutului Matei Balș, Adrian Streinu-Cercel, nu i-a fost administrat niciun tratament.

”Cel mai bun tratatement e că nu primește nimic pentru că e sănătos. Ce avem felul 1, felul 2, ciorbă, de toate”, declara Streinu-Cercel jurnaliștilor.

Explicația pe care și-o oferă orice om cu rațiune și logică în acest caz, după ce la o zi de la internare, fără tratament, primul pacient din România s-a eliberat de infecția cu coronavirus, este că fie testul făcut în Gorj, pozitiv, a fost fals sau făcut cum nu trebuie, fie omului i-a fost stimulată imunitatea cu ciorba de la Institutul Matei Balș.