3dots.ro

Care sunt speciile de pește care acumulează mai multe toxine în carne

Care sunt speciile de pește care acumulează mai multe toxine în carne

Pangasius rămâne încă o opțiune frecventă pentru mulți români atunci când vine vorba de pește, pentru că are un preț accesibil, nu are oase și nici miros pregnant.

Specia hibrid provine, în general, din râul Mekong din Vietnam, o apă poluată din cauza deversărilor industriale, pe care pangasiusul ”o curăță”.

Considerat un pește sanitar, pangasiusul este, de fapt, o încrucişare între mai multe specii de peşte, special creată pentru a rezista într-un mediu poluat, care, mai mult, se și hrănește cu aceste reziduuri, toxine, bacterii.

Într-un top al celor mai sănătoase sortimente de peşte, realizat de csid.ro, cele mai indicate spre consum sunt macroul mic, anşoa, heringul, sardinele şi somonul.

Urmează bibanul de mare, calamarul, calcanul, codul iar pe ultimul loc ar fi rechinul, tonul, macroul mare, peştele spadă şi crapul, pentru că de-a lungul vieţii, concentrează toxine în carne.

”Am aflat că nu sunt recomandaţi peştii mai mari de două kilograme pentru că cei trecuţi de această greutate conţin un procentaj ridicat de mercur şi plumb acumulat din reziduurile lăsate din poluarea cu resturile de carburanţi de la ambarcaţiunile motorizate.

Peştele, chiar dacă este bogat în Omega 3, trebuie ales cu grijă pentru că majoritatea provine din crescătorii, stimulaţi cu hormoni şi antibiotic”, explică chef Cristi Dobre.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs