Pfizer ia în considerare vaccinarea anuală anti-COVID

22 Mai 2021 | scris de Anita Raicu

După ce au anunțat că o a treia doză a administrarea vaccinului este deja certitudine, Pfizer a căpătat deja destul tupeu ca să deschidă calea către ideea vaccinării anuale anti-COVID.

Pfizer ia în considerare vaccinarea anuală anti-COVID

Pfizer ia în considerare ca vaccinul împotriva coronavirusului să devină unul sezonier, așa cum este cel împotriva gripei obișnuite, spune , CEO-ul grupului farmaceutic – Albert Bourla.

”Vaccinarea continuă după 2021 este esențială, deoarece COVID-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume.

La mai mult de un an de la primele contagieri, continuăm să lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi cea mai durabilă protecție”, a spus Albert Bourla, CEO Pfizer, conform RAI News.

”Covid-19 continuă să se răspândească în Europa și în lume, la mai mult de un an de la primele cazuri. Așa că ne îmbunătățim cunoștințele și lucrăm pentru a înțelege dacă vaccinarea anuală poate oferi protecție”, a mai declarat Albert Bourla.

Pentru a fi siguri de numărul dozelor, oficialii UE au încheiat cu Pfizer un nou contract. 900 de milioane de doze. Ar trebui livrate între decembrie 2021 și finalul lui 2023. Ungaria e singura țară membră care a refuzat participarea la contract.

”Ne așteptăm ca rezultatele experimentării vaccinului la copii de 6 luni – 11 ani să fie disponibile în a doua jumătate a anului. Dacă vor fi confirmate siguranța și imunogenitatea, sperăm ca până la începutul anului 2022 să primim autorizația pentru vaccinarea copiilor”, a precizat CEO-ul Pfizer, conform ANSA.


CLICK - Follow us on Google News