Phylex Biosciences. Vaccin eficient împotriva tuturor tulpinelor actuale și viitoare ale coronavirusului

17 Feb 2021 | scris de Monica Pavelescu

Mutațiile dese ale coronavirusului, evidențiate în special în zona proteinei spike, îngrijorează comunitatea medicală internațională în legătură cu eficiența vaccinurilor care sunt acum pe piață.

Phylex Biosciences. Vaccin eficient împotriva tuturor tulpinelor actuale și viitoare ale coronavirusului

Compania americană Phylex Biosciences afirmă că are în dezvoltare un vaccin ce va fi administrat o singură dată și care va produce un răspuns imun favorabil indiferent de mutațiile pe care SARS-Cov-2 le va suferi.

”Vaccinurile care se administrează astăzi - Pfizer, AstraZeneca, etc. - sunt vaccinuri de primă generație, care rămân în urma virusului.

Deoarece coronavirusul suferă mutații frecvente, este necesar să putem proteja populația de aceste variante chiar înainte ca acestea să apară, adică să avem un ser care anticipează viitoarele mutații”, declară Pascal Brandys, CEO Phylex Bioscience, la Europe Matin.

Concret, vaccinul care este în curs de dezvoltare ar putea fi eficient împotriva tuturor variantelor SARS-Cov-2.

”Am finalizat cercetarea preclinică, adică am demonstrat eficacitatea vaccinului asupra animalelor.

Acum trebuie să producem loturi ce pot fi administrate în cadrul studiilor clinice pe oameni și aşteptăm autorizațiile necesare pentru a face acest lucru.”

Dacă totul merge în conformitate cu planul companiei, vaccinul universal împotriva coronavirusului și a variantelor prezente și viitoare va putea fi administrat pacienților până la sfârșitul lui 2021.


CLICK - Follow us on Google News