3dots.ro

Medicul Sylvia Hoişie, din echipa care a inventat Polidinul, spune dacă ar fi fost eficace împoriva noul coronavirus

Medicul Sylvia Hoişie, din echipa care a inventat Polidinul, spune dacă ar fi fost eficace împoriva noul coronavirus

Sylvia Hoişie, ajunsă la venerabila vârstă de 93 de ani, a făcut parte din echipa care a inventat Polidinul, produs 100% românesc la care s-a muncit mai bine de şase ani.

”În străinătate, în ţări precum Franţa, Germania, Elveţia, chiar şi Polonia, se foloseau preparate imunostimulatoare pentru creşterea imunităţii, pentru ca organismul să poată lupta împotriva infecţiilor bacteriene.

Şi aşa a apărut ideea ca şi la noi, la Iaşi şi Bucureşti, să se încerce producerea unui asemenea preparat. La Iaşi, din colectivul care a început cercetările făceau parte patru persoane, dar la Bucureşti erau mai mulţi. Eram cu toţii foarte tineri, media de vârstă fiind în jur de 25-26 de ani, şi plini de chef de lucru.

După şase ani de muncă s-a reuşit obţinerea acestui preparat pe care l-am numit Polidin.

Am lucrat la început pe animale, iar după o perioadă am reuşit să avem voluntari. Dar vreau să să spun că şi noi, cei care lucram, ni l-am injectat şase zile la rând câte 2 mililitri şi toate reacţiile au fost bune. Şi aşa am primit dreptul de a-l produce.

Nu este uşor să produci un vaccin. Nu poţi să baţi din palme. Va dura până când se va prepara un vaccin împotriva coronavirusului. Trebuie să găseşti voluntari pe care să-i injectezi, după care se vor putea urmări reacţiile acestora la vaccin, precum şi câţi din cei vaccinaţi se vor îmbolnăvi, a povestit medicul Sylvia Hoişie, pentru cotidianul Adevărul.

”Noul coronavirus s-ar părea că este o mutaţie foarte agresivă a unui alt virus. Corpul uman nu-l recunoaşte şi nu poate produce atât de repede anticorpi. Dar, cu timpul, ei se vor produce şi însuşi omul care se îmbolnăveşte va putea să lupte împotriva lui. Virusul acesta este agresiv prin aceea că are o transmitere rapidă.

Autorităţile ar fi trebuit să intervină mai repede. Spre exemplu, Festivalul de la Veneţia din Italia s-a închis foarte târziu. Lumea nici nu a înţeles la început despre ce-i vorba. Se credea că este un fel obişnuit de gripă, puţin mai agresivă”, și-a exprimat părerea doctorul Sylvia Hoișie despre noul coronavirus.

Ar fi putut fi folosit Polidinul în epidemia de coronavirus?
”Polidinul ar fi putut să fie un adjuvant într-un tratament. Polidinul ar ajuta să crească rezistenţa organismului. Noi recomandam Polidinul, între altele, în şcoli. Se ştia că perioada de gripă apare în toamnă şi copiii au fost injectaţi cu Polidin, cu rezultate foarte bune”, este de părere Sylvia Hoișie.

”Eu nu mai ies deloc din apartament, sunt ajutată de prietene. Dar vă mărturisesc că în viaţa mea nu m-am spălat atât de des pe mâini. Am lucrat din timpul facultăţii la spital. Imediat după război erau condiţii grele, nu erau condiţiile de igienă de astăzi, dar nu m-am îmbolnăvit niciodată. Noi, la oraş, avem apă potabilă, dar ce fac cei din mediul rural? Cum se spală fără apă curentă? Este trist”, a comentat medicul Sylvia Hoișie actuala criză produsă de pandemie.  

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs