Studiu, SUA. Probabilitatea decesului în urma infectării cu coronavirus a scăzut cu 30% față de rata din aprilie

14 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Un studiu efectuat de Institutul pentru Statistici în Sănătate și Evaluare (IHME) al Universității din Washington. a relevat faptul că rata deceselor înregistrate în urma infectării cu noul coronavirus a scăzut de la 0,9% dintre persoanele infectate la 0,6%. 

Studiu, SUA. Probabilitatea decesului în urma infectării cu coronavirus a scăzut cu 30% față de rata din aprilie

Acest progres s-a înregistrat în urma schemelor mai bune de tratament, precum și mai bunei întrebuințări a anticoagulantelor și a sistemelor de oxigenare.

În această perioadă, au fost recunoscute ca eficiente împotriva COVID-19 noi medicamente, cum ar fi dexametazona pe bază de steroizi. 

Specialiștii au recunoscut că le-a fost greu să determine exact probabilitatea de deces în urma contaminării, întrucât nu toate persoanele decedate din cauza virusului SARS-Cov-2 sunt identificate și foarte mulți pacienți nu au simptome.

Altă concluzie a studiului: pentru fiecare an de vârstă în plus, riscul de deces în urma infectării crește cu 9%. Însă per total, prin cumularea tuturor categoriilor de vârstă, se menține rata de 0,6%.

Profesorii de la IHME prognozează că maximul deceselor zilnice se va înregistra la jumătatea lunii ianuarie 2021 și că până la 1 martie circa 440 de mii de americani vor fi răpuși de boală.


CLICK - Follow us on Google News