Momentele din zi în care creierul nostru merge perfect. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Fără cafele, este dovedit științific!“

Autor:

Data:

Momentele din zi în care creierul nostru merge perfect. Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Fără cafele, este dovedit științific!“

Prof. dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai reputați neurochirurgi din România, vorbește despre momentele din zi în care creierul nostru funcționează cel mai bine și oferă câteva sfaturi despre ce am putea face pentru a ne putea concentra cât mai bine și pentru a avea randament maxim.

“Mă gândesc ce am eu de făcut și să mă contraactivez pentru elementele esențiale cu cele două perioade de activitate cerebrală, între 10-12 și 16-18 şi atunci mă concentrez pe acestea.

Aici, între aceste ore, funcționăm cel mai bine, este dovedit științific. Fără biciuire, fără multitudini de cafele, merge creierul perfect.

Iar la prânz, dacă se poate să mâncăm ceva foarte, foarte ușor, nu trebuie să fie copios ca să te poți concentra mai departe la ceea ce ai de făcut”, a spus prof. univ. dr. Vlad Ciurea, la Antena 3 CNN.

Vorbitul cu voce tare, atunci când desfășurăm diverse activități, ține creierul viu. Este doar

În viziunea neurologului, una dintre modalitățile prin care ne putem antrena mintea zi de zi  este să vorbim cu voce tare atunci când efectuăm diferite activități.

”Creierul are cinci dușmani: stresul, zahărul, alcoolul, tutunul – pentru că strânge vasele – şi drogurile. Acestea din urmă mă îngrozesc.

Putem să menținem sănătatea mintală cu gânduri bune, optimism, zâmbet, activitate pozitivă, citit, scris şi exercițiu fizic. Memorarea şi desfășurarea activităţilor cu voce tare ne ajută nespus de mult.

Să vorbim singuri. Să zicem: «Acum am luat cartea». «Acum am dus cheile la maşină». Deci să vorbim, să spunem cuvintele, să facem gesturile și să memorăm. Toate lucrurile trebuie să curgă ca un râu”, a explicat medicul Vlad Ciurea.

Pentru a fi și mai convingător, neurologul a mărturisit că el însuși a trecut printr-o depresie. Perioada deloc plăcută a durat câteva luni, dar doar puterea pe care a găsit-o în sine, motivarea și ambiția l-au vindecat.

”M-am autoeducat. Am vorbit tare. Da, m-am plimbat așa de nebun și am început să vorbesc tare, să mă autoevaluez, să zic că nu se poate, trebuie să ies din asta.

Sunt pe picioare, sunt sănătos, am putere, trebuie să ies! Creierul meu s-a clătinat. Asta nu înseamnă nimic. Mergem înainte și vedem ce putem să facem. Și munca m-a scos din impas.

Intrând în acest circuit de activitate, realmente lași depresia, lași toate cele rele şi mergi înainte. Așa am ieșit”, a spus Vlad Ciurea