Protecţia mucoasei nazale cu produse sigure pentru sportivi

14 Mai 2021 | scris de Anita Raicu

A venit vremea buna, statisticile arata ca suntem in scenariul verde, deci e clar ca va fi VERDE si la competitiile sportive. 

Protecţia mucoasei nazale cu produse sigure pentru sportivi

Pe de alta parte suntem in sezonul alergiilor - cu rinoreea aferenta, iar schimbarile bruste de temperatura cauzeaza si ele de multe ori obstructia cailor nazale, senzatia de nas infundat, sau chiar afectiuni ale cailor respiratorii.

De aceea este important sa stim ce produse sunt recomandate pentru usurarea acestor simptome, pentru tratarea afectiunilor si care in acelasi timp sa fie OK in cazul testelor antidoping!

Cum ne protejăm
În primul rând, o mucoasă nazală cu o suferință cronică, chiar și minoră (rinită cronică, deviație de sept nazal, rinosinuzita cronică) este mai puțin capabilă să se apere de agresiunea virală.

Astfel devine foarte important să păstrăm mucoasa nazala cât mai sănătoasă. Trebuie să folosim produse blânde care mențin funcția normală de purificare și apărare a mucoasei nazale.

Dacă suntem obișnuiți să folosim frecvent dezobstruante nazale, să luăm în calcul produse blânde care au grijă și de funcția de barieră, de apărare a mucoasei nazale și să le combinăm cu protectoare și regeneratoare.

Alergia, factor favorizant
Persoanele alergice sunt mult mai sensibile agresiunilor virale deoarece au permanent o stare de inflamație a mucoasei nazale.

Acum, mai atent decât niciodată trebuie să combatem inflamația mucoasei nazale, să spălăm mucoasa cu ser fiziologic, apoi să aplicăm sprayurile cu efect antialergic și cele protectoare. 

Fumătorii sunt expuși infecțiilor virale prin modificările cronice de la nivelul mucoasei nazale, dar și prin inflamația de la nivelul arborelui traheobronsic.

GRIPSTOP, picături sau spray, cu efect protector pentru mucoasa nazală, datorită în principal lactoferinei din compoziție, foarte eficient pentru cei care poartă masca de protecție

NARIVENT: reduce edemul, congestia nazala si alte simptome semnificative în cazul rinitei alergice.

RINOPANTEINĂ sub formă de spray în rinita, rinita alergică, în rinita cronică dependentă de spray-uri cu efect vasoconstrictor  sau ca unguent poate fi folosita după o intervenție chirurgicală, în cazul mucoasei nazale uscate, după sângerare nazală. 

Toate aceste produse sunt NU influenţează teste ANTI-DOPING!
Toate produsele 3F PLANTAMED le găsiţi în farmacii sau, la pret de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro


CLICK - Follow us on Google News