Un medic român tratează bolnavii de COVID, de anul trecut, cu medicamentul pentru astm recomandat zilele trecute de cercetătorii de la Oxford

Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunțat concluziile unui studiu care arată că un medicament comun în tratarea astmului – Pulmicort – poate să reducă cu 90% riscul de spitalizare a unui pacient cu COVID.

Studiul realizat de cercetătorii de la Oxford s-a desfășurat timp de 28 de zile, pe 146 de pacienți și a avut la bază steroidul budesonidă, comercializat sub numele de Pulmicort, folosit și la tratarea plămânilor de fumător.

Oamenii de știință sugerează că voluntarii cu COVID-19 care au inhalat acest medicament – se administrează sub formă de aerosoli – au scăpat mai repede de febră și au avut mai puține simptome persistente, comparativ cu cei care au primit tratamentele administrate în mod obișnuit la pacienții infectați cu noul coronavirus.

Primele rezultate arată că medicamentul a redus riscul de tratament de urgență sau de spitalizare cu 90% la pacienții cărora le-a fost administrat.

Rezultatele studiului de la Universitatea Oxford încă nu au fost publicate într-o revistă științifică, pentru a fi evaluate de alți oameni de știință din domeniu, conform Reuters.

Și, pentru că sunt destule voci care spun că știința, cercetarea sau inventivitatea românească nu prea mai există, trebuie menționat că un. medic pneumolog român folosește Pulmicort în schema de tratament împotriva COVID 19, cu rezultate pozitive, încă din vara lui 2020!

Doctorul Gilda Popescu, de la Spitalul de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, a declarat cotidianului Libertatea că a administrat deja pacienților săi cu afectare pulmonară tratamentul cu Pulmicort și, în cazul tuturor, boala a involuat.

Pulmicort a fost un medicament de succes pentru unul dintre producătorii de vaccinuri împotriva COVID, compania farma AstraZeneca, care oferă acum un medicament mai nou, Symbicort, ca tratament alternativ pentru astm.

Medicul a explicat și care ar putea fi legătura, din punctul său de vedere, dintre medicamentul pentru astm și boala provocată de virusul SARS-CoV-2

”Acest studiu îmi confirmă oficial munca din ultimele luni. Eu am folosit în ambulatoriu încă de la primul pacient cu COVID medicație cu corticosteroizi inhalatori asociată cu bronhodilatatoare de lungă durată.

Am văzut că evoluția pacienților a fost extrem de favorabilă și am mers pe aceeași schemă până în prezent. Niciun pacient nu a dezvoltat forma severă a bolii și toți s-au vindecat fără spitalizare. (…)

Am decis să aleg această formulă pentru că boala provocată de noul coronavirus este o boală inflamatorie care afectează în primul rând aparatul respirator. Și trebuie să combatem această inflamație pulmonară. În iunie anul trecut, a fost descoperită și eficacitatea dexametazonei pe pacienții COVID.

Având experiența tratării astmului, eu am ales terapia cu corticosteroizi inhalatori, deoarece aceștia acționează direct asupra aparatului respirator. Mai exact, inflamația pulmonară nu mai evoluează în alveole, fază în care apare insuficiența respiratorie. Nu mai avem acele imagini ale plămânilor cu aspect de sticlă mată. (…)

Trebuie să recunosc că mi-am asumat un risc mare, dar observând și evoluția următorilor mei pacienți, am înțeles că intuiția mea a fost bună. Și continui și în ziua de azi aceeași schemă.

Toți pacienții s-au vindecat

”Eu tratez pacienții COVID în ambulatoriu, deci au fost pacienți cu forme ușoare și medii, dar mulți dintre ei au avut și afectare pulmonară pe zone extinse și am avut curajul să-i țin acasă. (…)

Propuneri pentru schema de tratament COVID-19

Niciunul nu a dezvoltat forma severă a bolii, terapia recomandată de mine le-a redus și stopat procesul inflamatoriu de la nivelul aparatului respirator. Toți s-au vindecat.

Eu aș propune să nu se mai recomande administrarea antibioticului azitromicină și să se introducă mai bine un antiviral pentru tratamentul în ambulatoriu.

Numai așa putem preveni ca cei care sunt tratați acasă să nu dezvolte forme severe. Acum, în protocol, antiviralele pot fi administrate doar în spital, dar când pacientul ajunge acolo e deja târziu. Medicamentul nu mai are efectul dorit.

Etichete:

Urmăriți-ne pe Google News - 3Dots Stories

________________________________________________________________

Un miliardar german și-ar fi înscenat moartea pentru a putea trăi cu amanta sa, rusoaică, la Moscova

Un cetățean german, miliardar, care a fost declarat în mod oficial decedat în 2021, la trei ani după ce dispăruse fără urmă în Alpii elvețieni,

Joe Biden, ținta ironiilor, după ce a povestit că unchiul său ar fi fost mâncat de canibali – video

Joe Biden a reușit să provoace din nou stupoare după ce, joi, a povestit o istorie de familie în care, omagiindu-și unchiul, a afirmat că

Solicitarea care l-ar putea obliga pe Prințul Harry să renunțe la titlurile regale

Prințul Harry ar putea fi pe punctul de a renunța la titlurile regale după ce a declarat SUA ca fiind „noua sa țară”, este de

Mărturia unei supraviețuitoare a accidentului produs de Vlad Pascu: ”Dreptate ar fi ca el să facă pușcărie câți ani aveau împreună Roberta și Sebi”

Cristina I. e unul din cei trei studenți răniți în accidentul produs de Vlad Pascu în noaptea de 19 august anul trecut, în localitatea 2

De ce sunt românii așa? ”Mai bine o duceam la un cămin de copii! Și mi-a zis nevasta-mea…”

În afara dependenței pe care o aduce unora, internetul și-a dovedit utilitatea prin furnizarea unor informații utile, accesului facil la educație, cultură și cumpărături. Urmare