Studiu. Purtătorii de ochelari sunt de până la trei ori mai puțin expuși la coronavirus

Autor:

Probabilitatea de infectare cu coronavirus scade de aproape trei ori pentru persoanele care poartă ochelari, indică un studiu efectuat în India și citat de The Independent.

Căile de intrare a virusului în organism sunt atingerea ochilor, nasului sau gurii cu mâinile infectate. Iar cercetătorii spun că cei care poartă ochelari își freacă ochii mai puțin și reduc astfel riscul.

Într-un studiu neevaluat de terți experți și publicat pe platforma medRxiv, cercetătorii au studiat vara trecută timp de două săptămâni 304 persoane (223 bărbați și 81 femei) într- un spital din nordul Indiei. Pacienții aveau vârste între 10 și 83 de ani și toți raportaseră simptome de Covid.

Dintre aceștia, 19% purtau tot timpul ochelari. Cercetătorii au constatat că participanții își atingeau fața de 23 de ori și ochii de trei ori pe oră (în medie).

”Atingerea și frecarea ochilor cu mâini contaminate pot fi căi importante de infectare, Iar folosirea de durată a ochelarilor poate preveni atingerea și frecarea ochilor”, apreciază raportul..

Medicii recomandaseră mai demult ca persoanele care poartă lentile de contact să treacă la ochelari pentru a evita transmiterea accidentală a coronavirusului de la mâini la ochi.

Leave a Comment