3dots.ro

Alexandru Rafila, bolnav de COVID-19: «E grav să iei azitromicină când eşti infectat cu coronavirus»

Alexandru Rafila, bolnav de COVID-19: «E grav să iei azitromicină când eşti infectat cu coronavirus»

Reprezentantul României la Organizaţia Mondială Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat într-o intervenţie la Antena 3 că nu recomandă bolnavilor de COVID-19, el însuși afectat, să ia antibiotice, mai ales azitromicină.

Aflat în izolare la domiciliu după ce a anunţat că are COVID-19, Alexandru Rafila le-a transmis celor aflaţi într-o situaţia asemănătoare cu a sa să nu facă exces de medicaţie și, în special, să nu azitromicină în cazul în care au febră mare.

”Nu am o problemă deosebită. Fac şi tratament. Nu îmi place să fac exces de medicaţie. Medicaţia, atunci când trebuie şi cât trebuie.

Şi nu iau antibiotice. Acesta este un mesaj pe care-l transmit tuturor: infecţia cu noul coronavirus nu se tratează cu antibiotice, cu azitromicină.

Este, dimpotrivă, grav să iei azitromicină când eşti infectat cu noul coronavirus. Nici măcar în caz de febră mare. Trebuie să dăm sfaturi pentru că oamenii trebuie să fie informaţi.

Azitromicina a fost recomandată iniţial în tratament, la început, când existau tot felul de încercări terapeutice, ulterior s-a dovedit că nu are niciun efect ci, dimpotrivă, generează rezistenţă la antibiotice, generează alte probleme şi este bine să o evităm”, a declarat Alexandru Rafila.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs