Cocktailul de anticorpi al Regeneron reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 cu 81%

12 Apr 2021 | scris de Monica Nistor

Laboratorul american Regeneron şi partenerul său elveţian Roche au anunțat că o combinație experimentală de anticorpi sintetici împotriva COVID a redus riscul de infecție simptomatică cu 81% la persoanele aflate în aceeași casă cu o persoană bolnavă de coronavirus, informează Reuters.

Cocktailul de anticorpi al Regeneron reduce riscul de îmbolnăvire cu Covid-19 cu 81%

Administrat prin injecţie subcutanată, într-o doză de 1.200 mg, combinaţia de casirivimab şi imdevimab a redus riscul de infecţie simptomatică cu 81% la pacienţii care nu erau infectaţi la momentul la care au început studiile, transmite Roche.

”Mai mult, persoanele tratate cu casirivimab și imdevimab care totuși au dezvoltat o infecție simptomatică, au ajuns să nu mai aibă simptome după o săptămână, spre deosebire de trei săptămâni, cum a fost cazul celor care au primit placebo”, a detaliat Roche.

Testele clinice au fost realizate pe 1.505 voluntari neinfectaţi, care nu prezentau anticorpi sau simptome şi care trăiau în aceeași locuință cu o persoană diagnosticată pozitiv.

Acest ”cocktail” de anticorpi poate fi folosit în Uniunea Europeană și Statele Unite pentru tratarea pacienților infectați cu coronavirus, nu ca produs preventiv.

Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat la sfârșitul lunii februarie că a finalizat evaluarea terapiei anti-COVID dezvoltată de compania americană Regeneron și că poate fi folosită pentru tratarea pacienților cu coronavirusul în anumite condiții.

”Agenția a concluzionat că respectiva combinație cunoscută sub denumirea REGN-COV2 poate fi folosită pentru tratarea pacienților confirmați cu COVID-19 care nu au nevoie de oxigenare suplimentară și care sunt în pericol să dezvolte forme severe ale COVID-19”, a anunțat EMA într-un comunicat.

Cât despre efectele secundare, majoritatea acestora au fost ușoare sau moderate, afirmă agenția.

Este același cocktail care a fost administrat fostului președinte american Donald Trump, când a fost infectat cu coronavirus înaintea alegerilor.


CLICK - Follow us on Google News