3dots.ro

remdesivir, rezultate pozitive în testele clinice din SUA, împotriva Covid 19. Medicamentul e folosit și în România

remdesivir, rezultate pozitive în testele clinice din SUA, împotriva Covid 19. Medicamentul e folosit și în România

remdesivirun medicament antiviral creat pentru tratamentul Ebola, și-a dovedit eficacitatea împotriva noului coronavirus într-o altă fază a testelor clinice. Primele rezultate ale testelor din SUA cu remdesivir, indică o rată semnificativă de vindecare a pacienților, informează The Guardian.

În cadrul fazei trei a studiului clinic derulat de compania farmaceutică producătoare a  remdesivir, Spitalul Universitar din Chicago a recrutat 125 de pacienți afectați de Covid-19, dintre care 113 într-o fază severă.

Toți pacienții au fost tratați cu doze zilnice de remdesivir, cei mai mulți dintre ei vindecându-se, potrivit Stat News – o plaformă online utilizată de lumea medicinei pentru publicarea noutăților.

„Vestea cea mai bună este că aproape toți pacienții noștri sunt deja externați, ceea ce este minunat. Nu am pierdut decât doi pacienți”, a declarat Kathleen Mullane, specialist în boli infecțioase, de la University of Chicago, conducătorul studiului clinic.

Compania producătoare a medicamentului antiviral a refuzat să facă alte precizări în absența rezultatelor finale ale studiului, subliniind că deocamdată nu poate fi vorba despre o concluzie privind eficiența medicamentului, dat fiind că în cadrul testului nu a fost folosit și un grup de control  – un grup cu același număr de pacienți  care să primească tratament de tip placebo, iar rezultatele să fie comparate ulterior.

Cu toate acestea, informația a fost primită cu optimism atât de comunitatea medicală, cât și de mediul de afaceri.

remdesivir este unul dintre cele patru tratamente care fac parte dintr-un uriaș studiu gestionat de Organizația Mondială a Sănătății în zeci de țări, printre care și România, pentru a determina tratamentul adecvat pentru bolnavii de coronavirus.

Cele patru tratamente sunt: Remdesivir, Clorochină și hidroxichlorochină, Ritonavir/lopinavir și o combinație de Ritonavir/lopinavir cu interferon beta.

”În primul rând, vom avea acces la Remdesivir, o moleculă care acum este în procedura de testare clinică la nivel internațional și o vom primi și noi pentru teste. În al doilea rând, faptul că România participă la studiile clinice e un avantaj, pentru că nu sunt multe țări înrolate în proiect.

Daca studiul se va derula rapid, înseamnă că în toamna acestui an putem avea speranța de a avea un tratament aprobat la nivel global”, a declarat Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs