Rinita alergică, alergie de iarnă care poate fi confundată cu răceala

De obicei, iarna, virozele respiratorii dau simptome ca strănut, oboseală, nas înfundat sau secreţii nazale, care ţin aproximativ 7 zile. Ce este de făcut atunci când simptomele nu mai trec, după multe încercari de tratament pentru răceală? 

Trebuie să ne gândim la o alergie. Dar alergie la ce? Polenuri nu mai sunt,. Asa este dar sunt alţi alergeni din interiorul locuinţei, care iarna pot da simptome de alergie: acarienii din praful de casaă epiteliile de animale (unde este cazul), gândacii de bucătărie…

Rinita alergică este o maladie a mucoasei nazale, determinată de imunoglobulina E (IgE), un anticorp produs de sistemul imunitar al organismului uman, ce are valori crescute peste valoarea normală, în condițiile expunerii la factori alergeni.

Rinita poate fi clasificată în:
    •    Rinită alergică intermitentă sau de sezon, care se manifestă ocazional, mai puțin de 4 săptămâni sau de 4 zile pe săptămână.

    •    Rinita alergică persistentă, caz în care simptomele persistă și boala este de lungă durată, cronică, perenă.

    •    Rinita infecțioasă este indusă de bacterii, viruși sau fungi.

    •    Rinita nonalergică, în care nu sunt implicate mecanisme autoimune, cum ar fi rinita vasomotorie, cauzată de disfuncții vasculare sau neuronale ale mucoasei nazale.

    •    Rinita medicamentoasă, indusă de anumite medicamente, cum ar fi decongestive, aspirină.

    •    Rinita hormonală poate să apară în perioada pubertății, a gravidității sau în dereglări endocrine.

Dacă observaţi unele dintre simptome și vreţi să știţi dacă sunt motive de îngrijorare, există și alte simptome ce vă pot face să suspectaţi această afecțiune: 
    •    ochii par mereu încercănați, cu aspect de conjunctivită, 

    •    cută nazală transversă, ca urmare a atingerii dese a nasului și 

    •    fața specifică alergicului, cu ocluzie greșită și respirația de tip oral (cu gura deschisă).

Complicaţiile rinitei alergice
În majoritatea cazurilor, rinitele alergice evoluează cu simptomele enumerate mai sus, rămânând doar la acest stadiu. În stadii mai avansate, la unii copii poate să apară şi sinuzita, care provoacă durere şi disconfort.

Inflamaţia şi infecţia pot favoriza apariţia sângerarilor nazale, din cauza fragilizării învelişului intern al nasului.

Copiii mici pot avea risc de apariţie a otitelor drept complicaţie a sinuzitelor, acuzând durere de ureche şi scăderea auzului.

RECOMANDARE NATURAL DE BINE
Pentru rinita alergica, 3F Plantamed recomanda Narivent cu glicirizină (efect antiinflamator) şi manitol (efect antidematos rapid): reduce edemul, congestia nazala si alte simptome semnificative în cazul rinitei alergice.

În urma studiilor facute pe un eşantion de pacienţi cu vârstă pediatrică (vârsta medie 9,6 ani) cu diagnostic de rinită alergică intermitentă sau persistentă, care au folosit Narivent timp de 4 săptămâni, s-a dovedit că Narivent are rezultate comparabile cu corticosteroidul nazal, dar cu un profil de siguranţă mai ridicat.

Produsele 3F Plantamed le găsiţi în farmacii sau, la preţ de importator, cu un singur click, aici  farmaciile3f.ro