3dots.ro

Stanford. Lungimea medie a penisului a crescut în ultimii 30 de ani, iar medicii spun că e îngrijorător

Stanford. Lungimea medie a penisului a crescut în ultimii 30 de ani, iar medicii spun că e îngrijorător

Datele colectate în cadrul unui studiu realizat de Standford University  indică faptul  că în ultimele trei decenii dimensiunea organului sexual bărbătesc s-a modificat semnificativ, relatează DailyMail.

Publicat în World Journal of Men’s Health, studiul realizat de Universitatea Stanford a analizat date din 75 de studii anterioare, efectuate din 1942 până în 2021, și realizate pe mai mult de 55.000 de bărbați.

Studiul a fost condus de medicul urolog Michael Eisenberg, de la Universitatea Stanford, iar echipa a fost format din urologi de la spitale din Milano, Roma și Atlanta.

Rezultatele studiului relevă că lungimea medie a penisului a crescut în ultimii 30 de ani și experții avertizează că acest aspect e îngrijorător, pentru că se tem că acest lucru este cauzat de obiceiuri nesănătoase, cum ar fi mâncarea junk food, stilul de viață sedentar, dar și de poluare.

”Orice schimbare generală este îngrijorătoare, deoarece sistemul nostru reproductiv este una dintre cele mai importante «piese» ale organismului uman.

Dacă vedem o schimbare atât de rapidă, înseamnă că ceva important se întâmplă în corpurile noastre“, a declarat dr. Michael Eisenberg, autorul studiului,.

Studiul a identificat o creștere în ultimii 29 de ani a lungimii medii a penisului, iar aceasta reprezintă o tendință la nivel global. Creșterea a fost observată în mai multe regiuni geografice și la mai multe grupe de populație.

”Mai multe studii au arătat schimbări negative în sănătatea reproductivă a bărbaților. De exemplu, numărul de spermatozoizi și nivelul de testosteron sunt în scădere de multă vreme.

De asemenea, au apărut și mai multe malformații congenitale. Având în vedere aceste rezultate, ne-am gândit că ar putea exista o tendință similară în ceea ce privește dimensiunea penisului.

În studiul nostru, am analizat lungimea penisului în stare flască, întins și erect. Ceea ce am descoperit a fost destul de diferit de rezultatele altor studii despre fertilitatea și masculină.

În ultimii 29 de ani, lungimea medie a unui penis în erecție a crescut cu aproximativ 25%, de la 12,19 cm la 15,24 cm“, a explicat coordonatorul studiului, medicul Michael Eisenberg.

”Sunt mai mulți factori care se pot afla la baza acestor schimbări, printre care expunerea la substanțe chimice, cum ar fi pesticidele sau substanțele din produsele de igienă, ce interacționează cu sistemul nostru hormonal.

Aceste substanțe chimice care perturbă sistemul endocrin – și ele sunt multe – există în mediul înconjurător și în multe alimente din dieta noastră.

Expunerea la aceste substanțe chimice este, de asemenea, o cauză pentru care băieții și fetele ajung la pubertate precoce, ceea ce poate afecta dezvoltarea aparatului genital“, a mai declarat Michael Eisenberg.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs