Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, protejarea de coronavirus: «Spirtul medicinal nu foloseşte la nimic!»

12 Mar 2020 | scris de Anita Raicu

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a declarat, în cadrul unei emisiuni la Antena 3, referindu-se la cei mai eficienţi dezinfectanţi pentru protejarea de coronavirus, că spirtul medicinal nu este bun, nu foloseşte la nimic, precizând că trebuie utilizate substanţe biocide.

Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, protejarea de coronavirus: «Spirtul medicinal nu foloseşte la nimic!»

”Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanţele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide.

Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus”, a explicat medicul.

Referitor la clorhexidină, prof. dr. Streinu-Cercel spune aceasta acțiunea acesteia împotriva coronavirusului este o certitudine, fiind certificată în documente oficiale ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

”Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă, pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi”, a declarat Adrian Streinu-Cercel.


CLICK - Follow us on Google News