Sfaturi de la prof. dr. Adrian Streinu Cercel despre cel mai eficient tratament împotriva febrei

25 Mar 2020 | scris de Ioana Tomozei

Prof.dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infecţiose Matei Balş din Capitală, a oferit sfaturi utile, despre grupurile de risc care trebuie protejate de infecția cu noul coronavirus, despre modul în care se poate trata febra și despre cum să se evite contactele între persoanele aflate în izolare la domiciliu.

Sfaturi de la prof. dr. Adrian Streinu Cercel despre cel mai eficient tratament împotriva febrei

"Cei mai expuşi sunt cei cu boli pulmonare, cei cu diabet zaharat, cei cu boli vasculare, cu boli renale cronice, cu cancer şi cu afecţiuni ale sistemului nervos central.

Dacă aveţi febră, faceţi împachetări cu un prosop ud, face mai mult decât orice paracetamol sau nurofen. Ţineţi legătura prin telefon cu medicul de familie care vă va spune cum să acţionaţi", a spus Adrian Streinu-Cercel. 
 
Medicul a oferit şi alte sfaturi importante, privind modul în care trebuie să evităm contactele cu alte persoane în timpul izolării:
 
"Cumpărăturile trebuie duse celor aflaţi în izolare până în faţa uşii. Nu trebuie interacţionat cu ei prin deschiderea usii, nu trebuie pupaţi sau îmbrăţişati.

Daca stau la ţară, alimentele trebuie duse până la poartă. Nu se intră în curte. Virusul se transmite prin contact direct. Mâna contaminata e cea care muta virusul dintr-o parte în alta.
 
Alimentele trebuie puse în două pungi: una la exterior şi o altă pungă cu alimentele. Punga de la exterior contaminată o rulam şi rămţne cea curată la uşă.

Telefonul este principalul mijloc de transmitere a virusului. Trebuie dezinfectat o dată la două ore", a spus Adrian Streinu Cercel la România TV.


CLICK - Follow us on Google News