Fiica unui magnat turc, găsită fără viață , după ce a urmat o dietă de detoxifiere vegană complet lichidă

Fiica unui magnat, găsită fără viață , după ce a urmat o dietă de detoxifiere vegană complet lichidă

Leyla Ciftkurt (în stânga imaginii) o studentă în vârstă de 24 de ani, fiica unui magnat turc din domeniul auto, a fost găsită fără viață în apartamentul său din Londra, după ce familia sa nu mai reușise să dea dea ea vreme de două zile, scrie DailyStar.

Leyla Ciftkurt era fiica unui magnat turc din industria auto și studia la Londra. Cauza decesului a fost un stop cardiac, iar apropiații ei spun că în zilele premergătoarea nefericitului eveniment urmase o dietă de detoxifiere vegană cu lichide.

Jurnalistul turc Bulent Cankurt a făcut public decesul Leylei săptămâna trecută.

”Ieri, la prânz, am primit o veste foarte tristă. Leyla Ciftkurt, fiica în vârstă de 24 de ani a lui Asli Cetiner, unul dintre numele cunoscute din înalta societate,  și a omului de afaceri Tahsin Ciftkurt, a fost găsită moartă în locuința sa din Londra.

După ce nu o mai primise vreo veste din partea ei timp de două zile, mama ei a contactat secretariatul universității la care studia și i s-a comunicat că Leyla nu frecventase nici cursurile.

A cerut ajutorul prietenilor fiicei sale, dar, din nefericire, atunci când aceștia au pătruns în locuința Leylei însoțiți de polițiști, ea era deja moartă.

Distrus de această veste tristă, Aslı a zburat ieri la Londra. Mila lui Dumnezeu să se pogoare asupra Leylei, a cărei dispariție este deplânsă de familie și prietenii ei”, a scris jurnalistul turc.

Dietele lichide sunt folosite cel mai des de persoanele care caută să slăbească rapid, dar se pare că sunt periculoase.

Un caz similar s-a petrecut anul trecut, când un popular jucător de cricket australian, Shane Warne, a murit după ce a  ținut o dietă lichidă timp de 14 zile.

”Obiectivul până în iulie este să revin la forma de acum câțiva ani”, scria sportivul cu câteva zile înainte de tragicul eveniment.

Recomandările NHS sunt împotriva dietei lichide, deoarece aceasta implică, de obicei, consumul de foarte puține proteine și fibre.

Dr. Simon Steenson, de la British Nutrition Foundation, spune: ”Dietele extreme nu sunt o soluție durabilă pentru pierderea în greutate pe termen lung, deoarece o mare parte din greutatea pierdută este probabil să fie apă sau țesut muscular slab.”