Studiu «Regina Maria». Nivelul de anticorpi scade, în medie, cu aproximativ două treimi, la trei luni de la vaccinarea cu a doua doză

26 Mai 2021 | scris de Cristina Romanescu

Un studiu realizat de specialiştii Reţelei de sănătate "Regina Maria" relevă faptul că nivelul de anticorpi scade masiv la o persoană, după trei luni de la vaccinarea anti-Covid.

Studiu «Regina Maria». Nivelul de anticorpi scade, în medie, cu aproximativ două treimi, la trei luni de la vaccinarea cu a doua doză

Studiul "Regina Maria" a fost efectuat pe 395 de persoane vaccinate cu ambele doze de vaccin Pfizer împotriva coronavirusului, iar misiunea a fost măsurarea nivelului de anticorpi la trei luni de la efectuarea celei de-a doua doză de vaccin.

Se menționează că, pentru a se urmări dinamica serologică post-vaccinare, numărul de anticorpi a fost măsurat cu ajutorul unei metode performante de testare serologică marca Roche.

Datele obţinute au scos la iveală faptul că nivelul de anticorpi scade, în medie, cu aproximativ două treimi, la trei luni de la încheierea schemei de vaccinare împotriva coronavirusului.

Specialiştii dau asigurări că în ciuda datelor obținute răspunsul imun rămâne puternic, dovadă stând şi situaţia generală din România, de exemplu, unde numărul de infectări a scăzut, după ce peste patru milioane de persoane s-au vaccinat deja împotriva coronavirusului.

Studiul realizat de cei de la "Regina Maria" a mai scos la iveală şi alte aspecte importante. De exemplu, doar 1,26% dintre persoanele vaccinate, din studiul respectiv, s-au mai infectat cu noul coronavirus, însă şi aceste persoane au dezvoltat forme uşoare ale bolii şi nu au necesitate internare în spital.

8% dintre persoanele vaccinate împotriva coronavirusului şi implicate în studiul celor de la "Regina Maria" au continuat să dezvolte anticorpi la trei luni de la vaccinare, iar persoanele supraponderale implicate în studiul respectiv au înregistrat valori medii de anticorpi relativ mai mari decât cei normoponderali.


CLICK - Follow us on Google News