3dots.ro

O tânără care credea că are TBC a aflat că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni

O tânără care credea că are TBC a aflat că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni

O tânără în vârstă de 27 de ani care era convinsă că suferă de tuberculoză și care se trata pentru această boală de câteva luni a descoperit că, de fapt, avea un prezervativ în plămâni.

Cazul a fost raportat de National Library of Medicine și, cel puțin până acum, este unic în lume.

Tânăra  s-a prezentat la spital cu tuse, febră și mucus gros, simptome care, după spusele ei persistau de șase luni.

Cu patru luni înainte de a se prezenta la spital, i se prescriseseră antibiotice și tratament antituberculos, care nu păreau să aibă niciun impact asupra stării sale de sanatate, scriu medicii în raportul de caz publicat în National Library of Medicine, potrivit IFL Science.

Apoi, pacienta, profesoară la un liceu, a fost testată pentru tuberculoză, iar rezultatul a fost unul negativ pentru această boală.

În momentul în care i s-a făcut o radiografie, a fost descoperită o leziune la nivelul unuia dintre plămâni.

În urma investigațiilor suplimentare, medicii au identidicat ”o structură inversată asemănătoare unui sac ‘așezat’ în bronhii” și au decis sa efectueze o intervenție chirurgicală de urgență.

În cadrul operației, medicii au extras structura prezentă în bronhii și, deși cea mai mare parte a fost distrusă în urma procesului, rezultatul i-a uimit: femeia trăise cu un prezervativ în plămâni timp de mai multe luni.

Ulterior, medicii au aflat că prezervativul ar fi ajuns în plămânii femeii în urma unei partide de sex oral.

”Cei doi soți și-au amintit că prezervativul se slăbise în timpul actului și că, în acel moment, doamna avusese și un episod de strănut sau tuse”.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs