Spitalul din România cu cea mai mare rată de pacienți vindecați de COVID-19. Cum explică medicul infecționist

23 Mar 2020 | scris de Monica Pavelescu

47 dintre românii vindecați de coronavirus au fost tratați în Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara. În București, unde se înregistrează cel mai mare număr de îmbolnăviri, au fost externați până acum doar 11 pacienți.

Spitalul din România cu cea mai mare rată de pacienți vindecați de COVID-19. Cum explică medicul infecționist

Reprezentanții spitalului din Timișoara consideră că sunt doar fi beneficiarii unei conjuncturi favorabile, pentru că foarte mulți dintre pacienții pe care i-au tratat au fost tineri și nu au avut și alte boli.

În plus, schema de tratament folosită, în care sunt combinate două antivirale se dovedește mai eficientă decât cele folosite în Capitală.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a explicat, pentru Digi24, că în spitalele din țară în care sunt tratați pacienții cu COVID-19 sunt testate mai multe forme de tratament - o metodă practicată în întreaga lume pentru găsirea celei mai eficiente combinații de medicamente.

"În țara noastră nu avem încă o experiență pentru tratamentul acestei patologii. Ne inspirăm din studiile făcute în China și probabil, acum ce se realizează în Italia și încercăm să găsim schemele optime pentru pacienții noștri.

Neexistând un protocol național de tratament, schemele nu diferă foarte mult. Fiecare spital își alege protocolul pe care îl consideră. Noi suntem în permanentă legătură cu domnul profesor Streinu Cercel de la Institutul Balș, care este și coordonatorul nostru. Împreună hotărâm politica terapeutică a pacienților. (...)

Pentru formele asimptomatice și foarte ușoare, noi folosim o anumită schemă de terapie care diferă puțin de ceea se întâmplă în restul țării. Pentru formele severe și cei care necesită ATI folosim aceeași schemă. (...)

Experiența noastră arată că după începerea administrării medicametului în 3 – 5 zile de la administrare s-au negativat. Am așteptat să obținem 2 teste negative consecutive după care am făcut externarea pacienților", a declarat Virgil Musta, medic infecționist la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumofiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara.


CLICK - Follow us on Google News