Studii. Tratamentul cu anticorpi monoclonali, neutralizare imediată a virusului la persoanele deja expuse

26 Dec 2020 | scris de Ioana Tomozei

Două noi studii clinice care testează un nou tip tratament cu anticorpi monoclonali, ca o formă de protecție de urgență în cazul celor care au fost expuși infectării cu coronavirus au fost demarate de NHS Trust de la University College London Hospitals (UCLH), relatează The Telegraph.

Studii. Tratamentul cu anticorpi monoclonali, neutralizare imediată a virusului la persoanele deja expuse

În cadrul primului studiu - Storm Chaser - se testează capacitatea unui anticorp monoclonal, AZD7442, dezvoltat de compania AstraZeneca, de a oferi o protecție imediată  persoanelor care au fost deja expuse virusului și în cazul cărora administrarea unui vaccin ar fi tardivă.  

Spre deosebire de vaccinuri, în cazul cărora perioada în care se obține o protecție completă poate dura câteva săptămâni, tratamentul cu anticorpi monoclonali ar putea neutraliza imediat virusul și oferi protecție continuă până la un an de zile de la administrare.

Cel de-al doilea studiu clinic de la UCLH - Provent - analizează tratamentul cu anticorpi monoclonali în cazul persoanelor care nu pot fi vaccinate - cele care au un sistem imunitar vulnerabil sau a celor cu risc mare de a dezvolta forme grave de COVID-19 din cauza vârstei sau a stării precare de sănătate.

”Știm că această combinație de anticorpi poate neutraliza virusul, așa că sperăm să descoperim că administrarea acestui tratament prin injecție poate duce la protecție imediată împotriva dezvoltării Covid-19 la persoanele care au fost expuse, când ar fi prea târziu pentru a oferi un vaccin”, a precizat dr. Catherine Houlihan.

Ea a mai explicat că această tehnică a mai fost utilizată și în cazul altor virusuri, precum rabia și varicela, la gravide.


CLICK - Follow us on Google News