Trodusquemine - folosit în tratamentul cancerului, excelent și în eliminarea grăsimii depuse pe artere

9 Dec 2018

Trodusquemine, un medicament  și-a dovedit deja utilitatea în cazul pacienților cu diabet și cancer la sân, reușește să elimine complet grăsimea depusă pe pereții arterelor.

Ateroscleroza este o afecțiune a pereților vaselor sangvine care, în timp, conduce la reducerea diametrului vasului de sânge (prin formarea de plăci ateromatoase ce conțin colesterol, calciu, material lipidic și lipofage) până la înfundarea acestuia, oprind circulația.

”A fost testat la un nivel pre-clinic, pe șoareci, iar rezultatele de până acum sunt impresionante și au arătat că o singură doză elimină complet efectele aterosclerozei. Următorul pas este îmbunătățim rezultatele pe pacienții umani care dezvoltă ateroscleroză și boli cardiovasculare”, a declarat șeful echipei de cercetare de la Universitatea din Aberdeen.

Trodusquemine se bazează pe inhibarea unei enzime PTP1B, pe care organismul o produce în exces în cazul persoanelor suferind de obezitate și diabet, sau în alte afecțiuni care includ inflamații pe o perioadă lungă de timp, cum ar inflamația plămânilor în cazul unor alergii.

În testele efectuate pe șoareci, grăsimea din artere a dispărut chiar dacă cobaii au primit o  singură doză de Trodusquemine.

Un alt rezultat al cercetării acțiunii medicamentului a fost acela că că s-a constatat că produce stimularea acțiunii unei proteine - AMPK, produse de exercițiile fizice și reduce inflamațiile cronice.

 

SHARE