3dots.ro

Trusa de vacanţă pentru urgenţe. Protejaţi-vă familia şi vacanţa! 

Trusa de vacanţă pentru urgenţe. Protejaţi-vă familia şi vacanţa! 

De ce trebuie să avem o trusa de vacanţă pentru urgenţe? Pentru că o banală răceală, sau roşu în gât, o rinită alergică, sau simptomele refluxului gastroesofagian, ne pot strica distracţia şi timpul petrecut cu familia pe care l-am planificat şi l-am aşteptat tot anul.

Și pentru că nu de fiecare dată putem avea medicul cu noi, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știți despre cele mai frecvente afecțiuni. Şi ce puteți face pentru a le preveni sau scurta durata și ușura simptomele.

Care sunt semnele unei infecții respiratorii?
În această perioadă infecţiile virale sunt foarte frecvente. Infecțiile acute respiratorii aeriene superioare – aceasta înseamnă nas, gât, laringe și trahee şi sunt destul de frecvente chiar şi vara. Pentru că este anotimpul îngheţatei , al aerului condiţionat şi al bălăcelii în apă. Iar copiii sunt cei mai expuşi. Şi nu numai ei.

Simptomele variază de la un copil la altul: în infecțiile de căi respiratorii superioare, inițial copilului i se înfundă nasul, apoi încep să curgă secreții apoase, care uneori se transformă în secreții purulente. Poate să apară tusea și febra. Copii mai mari pot acuza dureri în gât sau dureri de cap.

Copilul respiră pe gură, sforăie în timpul somnului, uneori prezintă un “ hârâit” (când este încărcat de secreții ) și poate acuza dureri de urechi. Sugarii pot fi agitați și pot plânge mai mult decât de obicei. Simptomele pot persista o săptămână, uneori chiar mai mult.

Nu uitați!
Dacă infecția respiratorie s-a instalat, trebuie mai întăi să lăsăm organismul să lupte împotriva infecției  să îl ajutăm doar cu produse naturiste. Tratamentul cu antibiotic nu doar că nu rezolva nimic dacă este vorba despre o infecție virală, dar duce și la creșterea rezistentei germenilor la antibioticul respectiv.

Amigdalita sau roșul în gât reprezintă una dintre cele mai frecvente afecțiuni întâlnite la copii. Amigdalele se pot inflama din cauza unei infecții virale sau bacteriene.

Simptomele sunt: dureri puternice de gât, durere la înghițire,  amigdale roșii cu puncte albe, sensibilitate a ganglionilor limfatici la nivelul gâtului, febra ridicată, voce răgușită, dureri de cap, congestie nazală, dureri abdominale.

Laringita este produsă de inflamația, iritarea sau folosirea excesivă a corzilor vocale, infecțiile tractului respirator superior, în special viroza respiratorie (răceală) sau gripa, alergiile, expunerea la substanțe iritante, cum ar fi fumul de țigară.

Rinita alergica (adesea supranumita ”febra fanului”) este o reactie exagerata a sistemului imunitar la particulele inspirate din aer. Aceasta reactie exagerata cauzeaza inflamatie si simptome care afecteaza in principal nasul, dar si ochii, urechile, gatul si gura.

Si este in principal o o afectiune estivala – din cauza ambroziei – sau de primavara cand apare polenul la flori.,Dar alergiile, mai ales la cei mici pot sa apara, şi la acarienii prezenti in mediul inconjurator sau la anumite substante chimice, cum ar fi deodorantele de interior.

Mai multe cititi AICI

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs