Medicii americani avertizează că vaccinarea nu va fi plăcută și că există «efecte secundare dificile»

26 Noi 2020 | scris de Monica Pavelescu

Medicii americani au cerut responsabililor din domeniul sănătății publice să avertizeze publicul despre «efecte secundare dificile» ale vaccinului împotriva coronavirusului.

Medicii americani avertizează că vaccinarea nu va fi plăcută și că există «efecte secundare dificile»

Statele Unite se pregătesc să distribuie vaccinurile împotriva coronavirusului începând din decembrie, medicii avertizează cu privire la «efecte secundare dificile».

Ei solicită responsabililor din domeniul sănătății publice și producătorilor de medicamente să avertizeze publicul, astfel încât să știe la ce să se aștepte și să nu se teamă de a doua doză.

Într-o conferință a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite, dr. Sandra Fryhofer întreabă: ”Pacienții se vor întoarce pentru a doua doză de vaccin, dacă văd efecte secundare dificile? Oricum ar fi, trebuie să conștientizăm că nu va fi o plimbare în parc”, spune medicul.

Voluntarii care au participat la studiile vaccinurilor Moderna și Pfizer au mărturisit experiențele lor. După ce au primit injecția, au prezentat febră mare, dureri în tot corpul, dureri de cap, epuizare și alte simptome neplăcute.

Deși simptomele erau incomode și intense, adesea dispăreau în 24 de ore. Declarațiile au fost confirmate de ambele laboratoare.


CLICK - Follow us on Google News