Oamenii de ştiinţă belgienii au realizat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață

14 Ian 2021 | scris de Ioana Tomozei

O echipă de cercetători belgieni,  de la Institutul Rega al Universităţii Catolice din Leuven, susţine că vaccinul pe care l-au creat, aflat în studii clinice, ar avea potenţialul să ofere imunitate pe viaţă, fiind dezvoltat după o tehnologie diferită de a serurilor existente.

Oamenii de ştiinţă belgienii au realizat un vaccin anti-Covid care ar oferi imunitate pe viață

"Suntem singura echipă din lume care folosim vaccinul împotriva febrei galbene ca vector, ca punct de plecare pentru vaccinul nostru. Alte companii precum Astra Zeneca şi Johnson&Johnson folosesc virusuri comune de gripă pe care-i pun în ARN mesager.

Avantajul vaccinului nostru este că protejează şi împotriva febrei galbene, iar pentru America Latină şi Africa poate fi un bonus. âÎn momentul în care China a pus codul genetic al lui SARS-COV-2 online, pe 11 ianuarie 2020, noi am început să dezvoltăm în două săptămâni, să iniţiem vaccinul.

După o singură doză, la zece zile după aceasta, vaccinul nostru s-a dovedit că este eficient total pe animale.

Imaginaţi-vă că dacă în China s-ar fi permis accesul imediat cu medicamente, trimise şi transportate prin Organizaţia Mondială a Sănătăţii, pentru primii bolnavi, medici, asistente, familiile lor, împreună cu carantina, am fi putut controla izbucnirea pandemiei.

Eficienţa şi siguranţa vaccinului împotriva febrei galbene, utilizat de 80 de ani, este bine stabilită. Peste 50 de milioane de oameni au fost deja imunizaţi cu el. O singură doză oferă protecţie rapidă împotriva febrei galbene care în aproape toate cazurile este una pe viaţă.
 
Ne aşteptăm ca vaccinul să ofere imunitate pe termen lung împotriva COVID-19. Prin urmare ar putea fi un candidat ideal pentru o repetare a vaccinului în momentul în care imunitatea dezvoltată de cei care au primit prima generaţie de vaccinuri a scăzut”, ", susţine Johan Neyts, şeful Institutului Rega-UCL Louvain, potrivit eurekalert. com.


CLICK - Follow us on Google News