3dots.ro

Într-unul din patru cazuri, serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna au generat o altă proteină decât cea necesară blocării virusului 

Într-unul din patru cazuri, serurile anti-Covid Pfizer sau Moderna au generat o altă proteină decât cea necesară blocării virusului 

Un sfert dintre cei care s-au vaccinat împotriva Covid nu au dezvoltat răspunsul imunitar al organismului pentru că informația genetică transmisă prin ARN mesager a fost interpretată în mod greșit…

Rezultatul unui studiu efectuat la Cambridge relavă faptul că în mai mult de un sfert din cazurile administrării vaccinului ARN mesager împotriva infectării cu virusul SARS CoV2, s-a înregistrat un alt răspuns decât cel așteptat, creat de o eroare în modul în care informația genetică a fost citită de către organism, informează The Telegraph.

Conform studiului citat, nu s-au înregistrat efecte adverse, dar în cazurile menționate administrarea vaccinului a dus la situația în care organismul a produs o serie de proteine fără sens, în locul celei ”spike”, care avea rolul de a limita infecția și a genera producerea de anticorpi.

Vaccinul realizat prin tehnologia ARN mesager, precum cele create de Moderna și Pfizer, folosește un șir de material genetic care transmite organismului comanda de a produce o proteină specifică, cu scopul de a imita, în siguranță, condițiile create de o infecție.

Dar, s-a constatat că în numeroase ocazii, ARN-ul injectat a fost atacat de organism, fiind perceput ca un element străin.

În 2023, Premiul Nobel pentru Medicină a revenit celor doi oameni de știință care au descoperit rezolvarea acestei probleme. Cum? Prin schimbarea uneia dintre bazele ARN, uridina, înlocuind-o cu alternativă sintetică foarte asemănătoare.

Această descoperire a permis cercetătorilor să creeze proteine pe care sistemul imunitar al organismului să le perceapă ca elemente străine și să nu le atace.

Până de curând, se credea că varianta sintetică a uridinei nu a cauzat probleme, dar studiul unei echipe de cercetători de la Cambridge’s Medical Research Council (MRC) Toxicology Unit a descoperit că atunci când organismul citește codul acestui produs de sinteză, procesul de producere a proteinelor din organism se luptă uneori cu analogii uridinei.

Atunci când secvența genetică nu este cea așteptată, în procesul de producere a proteinei intervine o pauză, iar această sincopă poate conduce la omiterea un alt fragment de cod genetic.

Acest proces, numit ”deplasare de cadre”, deteriorează modul în care este interpretată de către organism informația genetică pe care a primit-o, un proces care se bazează pe grupuri de trei baze, cunoscute sub numele de codoni, care trebuie să fie citite în ordinea corectă.

Rezultatul desincronizării acestui proces, conduce la deteriorarea codului genetic și la obținerea unor rezultate neconforme cu așteptările.

Studiul realizat la Cambridge, publicat în Nature, relevă faptul că această disfuncționalitate în procesul sintetizării proteinei cerute de vaccinul ARN mesager s-a manifesta în cazul a 25-30% dintre cei cărora le-a fost administrat vaccinul anti-Covid.

În aceste cazuri, organismul a produs o proteină fără sens, inofensivă, dar pe care a atacat-o și care a condus la declanșarea sistemului imunitar.

Vaccinul a fost citit suficient de bine pentru a genera o protecție împotriva coronavirusului, spun oamenii de știință, dar problema pe care a generat-o descoperirea acestei disfuncționalități crează reținere în privința utilizării tehnologiei ARN mesager în cazul altor boli sau infecții.

În mod teoretic, un vaccin ARN mesager are toate șansele să ducă la crearea unor proteine viabile, active în organism, conform scopului propus, dar o sincopă în replicarea corectă a informației genetice transmise organismului poate crea o proteină dăunătoare.

Autorii studiului subliniază că nu există dovezi ca acest lucru să se fi întâmplat în cazul vaccinurilor anti-Covid și afirmă că și în cazul altor terapii cu ARN mesager, problemele ar putea fi detectate în stadiile incipiente.

”Cercetările au arătat fără îndoială că vaccinarea ARNm împotriva COVID-19 este sigură. Miliarde de doze de vaccinuri ARNm Moderna și Pfizer au fost livrate în siguranță, salvând vieți în întreaga lume”, afirmă dr. James Thaventhiran, autorul principal al raportului.

Descoperirile au fost împărtășite cu autoritatea britanică de reglementare a medicamentelor – MHRA – în urmă cu aproximativ un an, spun oamenii de știință, iar vaccinurile actualizate care folosesc forma îmbunătățită de ARN mesager sunt în lucru pentru a combate diferite afecțiuni, inclusiv cancerul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs