Directorul Oncogen, în dispută cu medicii, după ce a definit ca «apă de ploaie» tratamentul împotriva COVID-19 în România

24 Iun 2020 | scris de Monica Pavelescu

Prof. univ. dr. Virgil Păunescu, directorul Institutului Oncogen din Timişoara, care afirmă de pe la începutul pandemiei că lucrează la un vaccin împotriva coronavirusului, a aprins spiritele după ce declarat că protocoalele de tratament pentru COVID-19 din România nu sunt tocmai eficiente.

Directorul Oncogen, în dispută cu medicii, după ce a definit ca «apă de ploaie» tratamentul împotriva COVID-19 în România

”Singurul medicament eficient este anticoagulantul, dar într-o doză serioasă, şi plasma de la pacienţii vindecaţi. Asta este tot. Antiretroviralele alea care costă enorm, că este Big Farma, big marketing, sunt echivalentul unui paracetamol, numai că te doare mai puţin stomacul.

Pentru toate medicamentele introduse în schemele de tratament pentru Covid nu există nicio dovadă ştiinţifică referitoare la faptul că ar avea vreun efect. OMS-ul face nişte recomandări, iar când se ajunge la nivel naţional, în baza recomandărilor OMS, autorităţile emit protocoale care devin obligatorii.

Faptul că avem un număr foarte mare de morţi comparativ cu ţările vecine înseamnă că ceva nu este în regulă cu protocoalele de tratament.

Eu aş face şi un studiu cu anticoagulante şi la pacienţii asimptomatici, care s-ar putea să fie, cel puţin unii dintre ei, de a face tulburări de coagulare, dar care nu sunt evidenţiabile la analize.

Tulburările de coagulare au fost însoţite de teste de laborator normale, asta am observat. Este un mecanism care nu este cunoscut încă. Pacientul este posibil să se afle într-un pericol iminent, dar nu se manifestă.

Noi am pus un proiect de cercetare pentru a vedea care este cantitatea minimă de plasmă autoimună care ar putea fi administrată în scop protectiv la personalul vulnerabil, adică cel medical cu o anumită vârstă.

Pentru că administrarea plasmei le oferă o protecţie de trei săptămâni, atât cât rezistă anticorpii din plasmă, iar în aceste trei săptămâni, dacă omul se infectează, se va vaccina natural, făcând o formă foarte uşoară a bolii, el fiind protejat într-o anumită măsură”, a spus Virgil Păunescu, pentru national.ro.

Cei dintâi care au reacţionat la declarațiile prof. Virgil Păunescu au fost medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. 

”Medicii specialişti ai Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara se delimitează de afirmaţiile  profesorului Virgil Păunescu prin care susţine că terapia anticovid folosită în spitale este apă de ploaie şi prin care se irosesc bani.

Reamintim comunităţii importanţa respectării tuturor regulilor de prevenire a îmbolnăvirilor şi a prezentării precoce la spital în caz de infecţie pentru instituirea terapiei în fazele incipiente ale bolii”, au transmis reprezentanţii spitalului, într-un comunicat de presă.

Conducerea Spitalului Judeţean din Timisoara, a precizat la rândul ei că personalul medical al instituţiei se delimitează de afirmaţiile făcute de Virgil Păunescu.

Considerăm că specialiştii în domeniu patologiilor infecţioase sunt îndreptăţiti să ofere tratamentul de specialitate pacienţilor infectaţi cu Coronavirus; - numărul uriaş al pacienţilor vindecaţi de acest virus demonstrează în mod indubitabil că ceea ce fac medicii de la Spitalul de Boli Infectioase ”Victor Babeş” din Timişoara este un real succes şi demonstrează profesionalismul lor precum şi eficacitatea tratamentului”, a transmis Raul Pătraşcu, managerul Spitalului Judeţean din Timişoara.

Pătraşcu a făcut un apel la ”raţiunea tuturor de a discerne lucrurile şi de a avea încredere, în continuare, în specialiştii care fac eforturi uriaşe pentru a gestiona această situaţie delicată nu numai pentru România cât şi pentru întreg mapamondul”.


CLICK - Follow us on Google News