3dots.ro

Neurochirurgul Vlad Ciurea: care sunt cauzele cancerului, când se activează și cum e posibilă autovindecarea

Neurochirurgul Vlad Ciurea: care sunt cauzele cancerului, când se activează și cum e posibilă autovindecarea

Prof. dr. Vlad Ciurea explică ce factor, din punctul său de vedere, poate declanșa cancerul, dar și cum putem să ne protejăm, precizând că organismul uman are o capacitate incredibilă de autovindecare prin post și rugăciune.

”Prin genele din corpul uman se transmite tot, de la stră-stră-străbunicii noștri. Acolo sunt acumulate toate. Eu sunt sigur că am și gena cancerului, și gena hipertensiunii, și gena diabetului, dar n-am făcut niciuna dintre bolile astea.

Când se activează? Când intri într-o anumită stare: depresie, supărare, nervi. Atunci se activează, ca și cum un pianist ar apăsa pe o clapă. Și apare neoplazia (procesul patologic de formare a unui țesut tumoral – N.R.).

Când apare neoplazia cel mai frecvent? La stres. Feriți-vă de stres! Stresul provoacă cea mai mare dereglare în creier și în tot organismul“, a explicat profesorul Vlad Ciurea, invitat la podcastul ”Fain & Simplu cu Mihai Morar“.

Neirologul Vlad Ciurea a precizat că din acest fenomen nu trebuie exclusă autovindecarea și a vorbit despre cazul unei paciente care a învins boala în ciuda pronosticurilor negative ale medicilor.

Medicul crede că postul, meditația și rugăciunea, pot fi o cale către autovindecare.

”Autovindecarea nu trebuie exclusă. Am avut pacientă o măicuță, cu o boală cerebrală foarte gravă. Am operat-o pe creier, dar speranța de viață era de șase luni. A mai trăit cel puțin încă trei ani.

A făcut doar această operație, nu a mai continuat cu altă operație, nici cu radioterapie. A continuat cu rugăciuni și post, iar postul curăță organismul. Ea se ruga, celealte măicuțe din jurul ei se rugau pentru ea.

Trei ani știu sigur că a mai trăit, nu știu ce s-a întâmplat după aceea. Dar pentru acei trei ani în plus a contat această capacitate mentală de autovindecare. Deci, în niciun caz, autovindecare nu trebuie îndepărtată“, a spus neurochirurgul.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs