3dots.ro

Prof. dr. Vlad Ciurea: De ce să spunem o rugăciune seara, înainte de culcare

Prof. dr. Vlad Ciurea: De ce să spunem o rugăciune seara, înainte de culcare

Neurochirurgul Vlad Ciurea a vorbit despre obiceiurile zilnice pe care ar trebui să le avem pentru menține sănătatea creierului, despre importanța somnului în acest proces, dar și despre cea a rugăciunii.

”Trezirea cât mai de dimineață: 5.00, 5.30. Deschizi geamul. Un pahar cu apă plată. Fără alte medicamente. Și încetișor, nu vă grăbiți, avem tot timpul. Duș de dimineață, înviorare.

Timp pentru toate. Ascultați o melodie care vă place”, a zis neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea, doctor în ştiinţe medicale şi profesor universitar, în cadrul podcastului realizat de Damian Drăghici.

”Încercați să stați la masă, să ascultați muzică, să luați în liniște micul-dejun, care e pentru a porni tot organismul. Deplasarea spre locul de muncă nu trebuie făcută pe fugă și în claxoane”, a subliniat Vlad Ciurea.

”Lumea uită că organismul se reface în somn. După deprivarea de somn, urmează solicitarea organismului, urmează alcool tare, urmează cafele. Duc la o biciuire a sistemului nervos. Și apoi te trezești la o anumită vârstă că ești ca o epavă”, a mai spus Vlad Ciurea.

”Întorcându-mă la somn, este fantastic! Dacă vreți să memorați o melodie, citiți versurile de câteva ori seara, înainte de somn, se implementează. Este foarte interesant. A doua zi, le aveți pe toate în memorie”, a subliniat Vlad Ciurea. 

”Tatăl Nostru se spune seara. De ce? Rugăciunea este făcută, pe de o parte, să te apropie de Dumnezeu, iar pe de altă parte e ca și cum te-ai curăța. Este bine să te rogi și să și mulțumești. Amândouă sunt binevenite.

Când fac o operație mai deosebită, de ce să nu spun și în suflet și cu vorbe: Doamne, ajută-mă! Este atât de frumos. Mai este ceva: să nu înjuri. Eu știți că nu știu să înjur?”, a mai spus Vlad Ciurea.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs