Aptera Paradigm – mașina electrică cu o autonomie de până la 1000 de mile parcuse la o încărcare completă

Autor:

Aptera Motors, a anunţat producerea unui nou vehicul electric solar – Paradigm – primul vehicul de tip sEV care nu necesită încărcare, pentru cea mai mare utilizare zilnică.

Potrivit aptera.us, Paradigm are o autonomie de până la 1000 de mile pe încărcare completă, surclasând performanţele obținute de concurență până în prezent.

“Cu tehnologia Aptera’s Never Charge, sunteţi condus de puterea soarelui. Setul nostru solar încorporat vă menţine bateria completă şi oriunde doriţi să mergeţi, pur şi simplu mergeţi”, a declarat co-fondatorul Aptera Chris Anthony într-un comunicat publicat pe site-ul companiei.

”APTERANever Charge este încorporat în fiecare vehicul Aptera şi este conceput pentru a colecta suficientă lumină solară pentru a călători peste 17.700 de kilometri pe an în majoritatea regiunilor”, mai menționează sursa citată.

Principalele caracteristici ale Aptera:

Gama de recorduri: rezistenţa redusă a lui Aptera îi oferă cea mai lungă autonomie dintre toate vehiculele de producţie create vreodată – realizând până la 1.000 de mile pe încărcare şi degrevând şoferii de anxietatea frustrantă produsă de limitarea autonomiei.

Solar: Sistemul solar integrat poate fi configurat pentru a oferi până la 45 de mile pe zi cu peste 3 metri pătraţi şi 180 de celule solare eficiente proiectate în structura corpului. Acest lucru face ca Aptera să fie primul vehicul capabil să satisfacă cele mai multe necesităţi zilnice de conducere folosind numai energia solară.

Grupuri de propulsie eficiente: motoarele electrice răcite cu lichid propulsează Aptera de la 0 la 60 mph în doar 3,5 secunde, cu o viteză maximă de 110 mph. Tracţiunea integrală şi controlul cuplului vectorizat oferă Aptera confort, control al stabilităţii şi capacitatea de a face faţă vremii nefavorabile.

Eficienţă reglabilă: setările reglabile integrate în interfaţa utilizatorului Aptera oferă şoferilor modalităţi actualizate prin care pot economisi energia şi extinde autonomia în timp real. 

Producţie scalabilă: Aptera a rezolvat provocările cheie, permiţând producţia rapidă, de volum mare şi eficientă din punct de vedere al costurilor – având doar patru piese principale.

Aptera este disponibil pentru precomandă  pe www.aptera.us. Pentru o taxă rambursabilă de 100 USD, clienţii pot rezerva unul dintre un număr limitat de vehicule ediţie specială Paradigm şi Paradigm +, care vor fi primele produse în 2021. 

De asemenea, îşi pot proiecta şi personaliza propriile Aptera şi pot alege game de 250, 400, 600 sau 1.000 de mile în ambele pachete AWD şi FWD. Preţurile sunt cuprinse între 25.900 şi 46.900 USD.

Leave a Comment