3dots.ro

Un astrofizician de la Harvard crede că a recuperat fragmente dintr-o navă extraterestră pe fundul oceanului 

Un astrofizician de la Harvard crede că a recuperat fragmente dintr-o navă extraterestră pe fundul oceanului 

Astrofizicianul Avi Loeb de la Harvard University crede că a găsit dovezi despre existența unei civilizații extraterestre pe fundul Oceanului Pacific, scrie The Independent.

După ce a petrecut ani întregi studiind cerul pentru a căuta semne de viață extraterestră, astrofizicianul  crede că a găsit dovezi ale existenței extratereștilor pe fundul Oceanului Pacific, relatează The Independent.

Loeb a prezentat această concluzie la finalizarea expediției desfășurate în largul coastelor Papua Noua Guinee, în căutarea urmelor lăsate de un meteorit misterios IM1, despre care se crede că a venit din afara Sistemului Solar, în care s-au cheltuit fonduri în valoare de 1,5 milioane de dolari.

Astrofizicianul, în vârstă de 61 de ani, a declarat că echipa de exploratori pe care a condus-o a găsit 50 de sfere minuscule, sau picături topite, folosind o sanie subacvatică magnetică, scufundată de pe vasul Silver Star la 2 kilometri adâncime.

După o analiză sumară, Loeb crede că obiectele descoperite, minuscule, de aproximativ o jumătate de milimetru, sunt cel mai probabil realizate dintr-un aliaj de oțel-titan care este mult mai puternic decât fierul găsit în meteorii obișnuiți.

E nevoie de teste suplimentare pentru analiza fragmentelor, dar Loeb crede că fie au origini interstelare, fie au fost făcute de o civilizație extraterestră avansată.

Obiectele găsite pe fundul oceanului vor fi duse la Harvard pentru testare și pentru a determina compoziția lor chimică, dar pentru profesorul Loeb, descoperirea sa, pe care o consideră miraculoasă, reprezintă o nouă confirmare a faptului că metodele sale neortodoxe dau roade.

Obiectului cosmic, în căutarea urmelor căruia a fost organizată expediția condusă de Loeb, este un mic meteor cu diametrul de doar 45 de centimetri, care a atins atmosfera Pământului pe 8 ianuarie 2014, după ce a călătorit prin spaţiu cu o viteză de peste 210.000 de kilometri pe oră – o valoare care depăşeşte cu mult viteza medie a meteorilor aflaţi pe orbite în interiorul Sistemului Solar.

Profesorul Avi Loeb a prezidat departamentul de Astronomie de la Harvard din 2011 până în 2020 și conduce acum proiectul Galileo al universității, care sintetizează informații de la observatoare astronomice cu sursă deschisă în întreaga lume pentru a căuta semne de OZN și obiecte interstelare.

Loeb a intrat în mai multe controverse, din cauza credinței sale că extratereștrii au vizitat deja Pământul.

În cartea sa din 2021 ”Extraterrestrial: The First Sign of Intelligent Life Beyond Earth”, Loeb a susținut că ”Oumuamua” – o rocă spațială în formă de clătită de dimensiunea unui teren de fotbal care a fost vizibilă timp de 11 zile în 2017 – nu putea fi decât un obiect cu tehnologie interstelară, construit de extratereștri.

Ideile lui l-au pus în dezacord cu o mare parte din comunitatea științifică. Dar omul de știință, supranumit ”vânătorul de extratereștri de la Harvard”, crede că cei care îi resping ipotezele și descoperirile sunt negativiști și aroganți.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs