Primul astronaut britanic în Spaţiu crede că extratereştrii există şi trăiesc printre noi

01 Aug 2021 | scris de Anita Raicu

Helen Sharman, primul astronaut britanic care a ajuns în Spaţiu, este convinsă de faptul că extratereştrii există cu adevărat şi că trăiesc printre noi, doar că nu-i putem distinge deocamdată.

Primul astronaut britanic în Spaţiu crede că extratereştrii există şi trăiesc printre noi

În 1991, dr. Helen Sharman a auzit la radio un anunț referitor la înscrierea pentru un concurs în urma căruia învingătorul urma să facă zbor spaţial. 

”Încrederea de sine şi atitudinea «pot să fac asta» mi-au schimbat viaţa. Când am ajuns acasă, mi-am dat seama că primul lucru pe care trebuie să-l fac e să-mi depun candidatura. Am crezut că nu mă vor alege, și nu m-ar fi deranjat dacă n-aș fi fost”, spune Helen Sharman.

Sharman a a învins peste 13.000 de candidaţi şi a câştigat un loc în Project Juno, care urma să trimită un astronaut britanic pe stația spațială rusească Mir, proiect parţial conceput pentru a stimula relațiile dintre Londra.  Deși au trecut 28 de ani de atunci, Helen Sharman spune că nu va uita niciodată imaginea planetei noastre văzută de pe stația spațială.

”Nu există o formă de frumusețe mai mare decât priveliștea Pământului de pe orbită. Nu o să uit niciodată prima întâlnire cu această imagine. După ce am părăsit atmosfera terestră, deodată, lumina a pătruns prin hublou. Eram deasupra Oceanului Pacific, iar acel albastru închis mi-a luat răsuflarea”, își reamintește Helen Sharman. 

Dr Helen Sharman este de părere că nu există nicio îndoială că în Univers există o multitudine de forme de viață și că, foarte probabil, nu le remarcăm fiindcă sunt foarte diferite de specia noastră.

”Extratereștri există, fără niciun dubiu. Sunt miliarde de stele în Univers, și asta presupune că este practic imposibil să nu existe și tot felul de alte forme de viață. Ne sunt asemeni nouă, construiți din carbon și nitrogen? Probabil că nu, dar este chiar posibil să fie chiar acum în preajma noastră, dar să nu le putem percepe existența”, a declarat astronautul britanic, citat de The Telegraph.


CLICK - Follow us on Google News