Atlas, robotul umanoid conceput de Boston Dynamics poate alerga şi sări peste obstacole – video

Atlas, robotul umanoid conceput de Boston Dynamics, și-a îmbogățit proprietățile cu noi funcții ce au fost prezentate public marți, informează Reuters.

Demonstrația noilor abilități se poate urmări într-un clip video în care Atlas poate alerga, sare peste obstacole și face salturi înapoi cu o mobilitate impresionantă.

”Parkour este o activitate de organizare utilă pentru echipa noastră, pentru să scoate în evidenţă mai multe dificultăţi pe care le considerăm importante”, a declarat şeful echiţei Atlas, Scott Kuindersma.

”Cum facem legătura între percepţie şi acţiune într-un mod care captează obiective pe termen lung cum ar fi ajungerea din punctul A în punctul B şi obiective dinamice pe termen scurt, precum ajustarea paşilor şi aplicarea unor forţe corective pentru menţinerea echilibrului”, a spus Kuindersma.

Atlas are o înălţime de 1,52 metri, o greutate de 86 kilograme, foloseşte hidraulica şi motoare electrice alimentate cu baterie şi are trei computere.

Robotul este folosit drept instrument de cercetare şi dezvoltare, iar echipa sa de la Boston Dynamics este încurajată să îi forţeze limitele.

Nu toate merg ca pe roate…

”Poate fi frustrant uneori. Roboţii se prăbuşesc destul de mult, dar din aceste eșecuri nvăţăm multe în ceea ce priveşte evoluția modului lor de construcție și despre comportament, control”, a declarat Benjamin Stephens, directorul pentru control al echipei Atlas.