Capacul de sticlă care protejează un meteoritul din Celiabinsk a început să plutească, fără nicio explicație – video

Autor:

Data:

Capacul de sticlă care protejează fragmentul de meteorit căzut lângă orașul rus Celiabinsk, expus acum în muzeul de istorie al Universității Uralul de Sud, a început să leviteze la câțiva centimetri, apoi s-a așezat la loc, relatează The Moscow Times

Fragmentul meteoritului căzut în 2013 pe Pământ, ce cântărește 500 de kilograme, a fost recuperat câteva luni mai târziu dintr-un lac din apropiere de orașul Celiabinsk și a fost expus la muzeul de istorie al universității din oraș.

Căderea meteoritului a provocat rănirea a peste o mie de persoane dar și pagube caselor din apropierea locului de impact.

Imaginile înregistrate în weekend de camerele de supraveghere instalate în muzeu arată cum capacul de sticlă care îl protejează se ridică deodată, câțiva centimetri, și plutește deasupra meteoritului.

Elevația capacului de sticlă a fost destul de greu remarcată de vizitatorii muzeului, deoarece procesul a fost unul foarte lent. După numai câteva minute, capacul de sticlă s-a reașezat la locul său.

”Ar putea fi o defecțiune. Echipamentele noastre ridică capacul de sticlă, deci cumva s-ar putea să fi fost implicat în elevație”, a declara Vladimir Bogdanovsky, directorul muzeului.

El a exclus o farsă, deoarece singurul panou de control responsabil de în procesul de manipulare al capacului de sticlă se află încuiat într-o cutie, sub supraveghere video.

”Nu avem nicio explicație legată de cine ar fi ridicat capacul și cum anume a făcut-o. Faptele au avut loc, dar nu ni le putem explica, deocamdată”, a mai spus directorul muzeului.

Agenţia spaţială rusă afirma în 2013 că obiectul de zece tone provenit din spaţiu a intrat în atmosferă cu viteza de 30 de kilometri pe secundă. Explozia sonică ce i-a urmat a avut o putere de 30 de ori mai mare decât cea produsă de bomba atomică de la Hiroshima. Peste 1.200 de persoane, printre care 300 de copii, au fost rănite de geamurile sparte şi pereţii prăbuşiţi de forţa undei sonice.

Leave a Comment