Unde găseşti cei mai ieftini carburanţi. Cum funcționează aplicaţia 'Monitorul preţurilor carburanţilor”'

01 Iul 2019 | scris de Monica Pavelescu

Consiliul Concurenţei a lansat aplicaţia ”Monitorul preţurilor carburanţilor”, cu ajutorul căreia poți afla care sunt benzinăriile cele mai apropiate şi preţul afişat al carburanților.

Unde găseşti cei mai ieftini carburanţi. Cum funcționează aplicaţia 'Monitorul preţurilor carburanţilor”'

”Monitorul Preţurilor carburanţilor auto urmăreşte, pe de o parte stimularea concurenţei între companiile de distribuţie a carburanţilor auto şi , pe de o parte, asigurarea posibilităţii consumatorului de a alege carburanţii cu cel mai bun raport calitate-preţ.

Pentru atingerea acestui deziderat, prin proiectul Monitorul Preţurilor Consiliul Concurenţei este creată o bază de date care conţină principalelor companii care comercializează carburanţi, amplasarea geografică a benzinăriilor deţinute de fiecare, tipurile de carburanţi (benzină, motorină şi GPL) comercializate în fiecare benzinărie, preţurile la pompă practicate”, precizează autoritatea de concurenţă.

Portalul Monitorul Preţurilor şi aplicaţiile mobile funcţionează la nivel naţional în scopul transparentizării preţurilor carburanţilor comercializaţi în România, şi anume: benzină (standard şi premium), motorină (standard şi premium) şi GPL. De asemenea, Monitorul Preţurilor permite localizarea staţiilor de carburanţi auto care permit încărcarea electrică.

În plus, Monitorul Preţurilor conţine informaţii privind serviciile disponibile în staţiile de alimentare cu carburanţi auto şi permite filtrarea acestora după disponibilitatea celor mai importante servicii.

Cum funcționează

Se accesează pagina monitorulpreturilor.info şi se selectează "Carburanţi auto”.

Aplicaţia va localiza zona în care se află persoana care accesează platforma.

Se selectează tipul de carburant: benzină standard, benzină premium, motorină standard, motorină premium, GPL sau încărcare electrică.

Rezultatele pot fi filtrate după următoarele criterii:

- distanţa în jurul locaţiei curente (locul în care se află persoana care a accesat platforma)

- în jurul unei locaţii selectate

- într-o localitate

- pe un traseu selectat.

Aplicaţia va afişa, conform criteriilor selectate, toate staţiile de comercializare, distanţa până la fiecare dintre ele şi preţul (lei/l)

Aplicaţia mai oferă posibilitatea de căutare în funcţie de serviciile oferite de staţia de comercializare a carburanţilor


CLICK - Follow us on Google News