3dots.ro

Jerusalem Post. Cercetătorii au descoperit o metodă de predicție a cutremurelor cu o rată de precizie de 80%

Jerusalem Post. Cercetătorii au descoperit o metodă de predicție a cutremurelor cu o rată de precizie de 80%

O echipă de cercetători israelieni de la Universitatea Ariel anunță, într-o lucrare publicată în revista Remote Sensing, descoperirea unei metode prin care se pot prezice cutremurele, scrie Jerusalem Post.

Experții susțin că metoda descoperită are o acuratețe a predicțiilor de 80%.

Studiul a fost condus de dr. Yuval Reuvani, dr. Li-Ad Gotlieb și dr. Nimrod Inbar de la Universitatea Ariel și de doctorandul Said Asali de la Departamentul de Informatică al aceleași instituții din Israel.

Cercetătorii israelieni au pornit de la studiul schimbărilor ce au loc în ionosfera Pământului în apropierea unui seism.

Apoi, au aplicat datelor de pe hărțile GPS despre densitatea elecronilor din ionosferă un program care folosește inteligența artificială și învățarea automată, reușind să evalueze și să cuantifice potențialii precursori ai mai multor cutremure majore, care au avut loc în ultimii 20 de ani.

Prin cutremur major, cercetătorii le-au definit pe cele care depășesc magnitudinea de 6 grade pe scara Richter.

Prin metoda dezvoltată de oamenii de știință de la Universitatea Ariel, Israel, ei au descoperit că un cutremur major poate fi prezis cu o precizie de 80%, cu 48 de ore înainte.

Mai mult, cercetătorii au reușit să prezică cu exactitate când nu va avea loc un cutremur într-o regiune specificată, cu o precizie de 85,7%.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs