Puștiul genial din Belgia, student la inginerie electrică la 9 ani, a fost retras de la universitate de părinţii săi

Autor:

La doar nouă ani, aptitudinile intelectuale ale lui Laurent Simons au fost descrise de profesorii săi ca ”absolut extraordinare”. El urma să absolve inginerie electrică la Universitatea de Tehnologie Eindhoven (TUE), din Olanda, urmând să devină în această lună, cel mai tânăr absolvent de universitate din lume. 

Pe 26 decembrie Laurent ar fi împlinit 10 ani, el ar fi devenit cel mai tânăr absolvent de universitate din lume, depășind performanța americanului Michael Kearney, care a absolvit colegiul la zece ani şi patru luni, în 1994.

La începutul acestei săptămâni, universitatea le-a comunicat părinţilor că recomandă încheierea studiilor la jumătatea anului următor, pentru că băiatul are încă multe examene de dat, şi nu le poate susţine până pe 26 decembrie, subliniind că şi aşa ritmul de studii a fost incredibil de rapid.

Tatăl băiatului, Alexander Simons, ”şi-a exprimat de mai multe ori dorinţa, şi chiar a insistat ca fiul său să-şi obţină licenţa la vârsta de noua ani; asta înseamnă că Laurent ar trebui să-şi ia examenele în decurs de zece luni, în condiţiile în care programul de studiu se întinde pe trei ani”, au declarat reprezentanții universității pentru CNN.

În replică, tatăl băiatului a anunțat că Laurent a primit între timp o ofertă de a face un doctorat la o universitate din SUA şi că va renunţa la programul de studii din Olanda, întrucât nu va putea urma simultan ambele universităţi.

Simons a mai spus că abia recent ritmul accelerat de studii a devenit o problemă precizând că pentru familie nu conta data absolvirii şi că au luat decizia de a întrerupe studiile la TUE după ce universitatea a amânat absolvirea, pentru că Laurent tocmai primise oferta de a urma studiile doctorale în SUA.

”E ciudat cum se întâmplă asta exact când suntem pe cale de a finaliza detaliile studiilor sale de doctorat la o altă universitate. Modul cum procedează ei nu e deloc corect. Laurent nu e proprietatea lor. Uneori trebuie să ne hotărâm şi să facem o alegere. Pentru că nu se ştie dacă va mai apărea o asemenea oportunitate”, a ripostat tatăl copilului.

Un purtător de cuvânt al TUE a transmis că se cunoșteau planurile lui Laurent de a-şi continua studiile la o universitate americană şi că respingerea noului calendar de absolvire este ”regretabilă”.

”Profesorii săi coordonatori spun că era o plăcere să lucreze cu el, nu doar din pricina talentului său uriaş, ci şi a sensibilităţii şi curiozităţii sale. El poate relua oricând studiile câtă vreme se păstrează nişte termene realiste”, a transmis universitatea.

Geniul de nouă ani are planuri ambiţioase pentru viitor: inspirat de inventatorul sârbo-american Nikola Tesla, el doreşte să devină cercetător şi să creeze în laborator organe artificiale şi chiar toate organele  unui om.

”Nu vrem să devină prea serios. Face tot ce-i place. Trebuie să găsim un echilibru între talentele sale şi copilăria sa”, spune tatăl lui. 

Laurent spune că îi place să se joace cu câinele său şi pe telefon.

Leave a Comment