Elon Musk O maimuță cu un cip implantat în creier joacă jocuri video cu mintea

01 Feb 2021 | scris de Ioana Tomozei

Elon Musk susține că una dintre companiile sale a reușit să conecteze un implant la creierul unei maimuțe, care acum poate juca jocuri video.

Elon Musk O maimuță cu un cip implantat în creier joacă jocuri video cu mintea

Elon Musk a fost întrebat în cadrul unei discuții pe forumul Clubhouse care sunt ultimele realizări ale companiei sale Neuralink, un start-up care încearcă să dezvolte o interfață care să contexteze creierul la un computer.

”Avem o maimuță cu un implant în craniu, cu fire foarte mici, care poate juca jocuri video cu mintea”, a dezvăluit Elon Musk, potrivit Bloomberg.

”Nu se vede locul în care a fost  pus implantul, este o maimuță fericită. Avem cele mai bune facilități din lume pentru maimuțe. Vrem să le facem să joace mind-Pong între ele”, a mai spus Musk.

Mind-Pong este un joc video în care jucătorii controlează paletele cu puterea minții, ajutați de niște senzori atașați pe cap.

Elon Musk a explicat că scopul acestei tehnologii, de a lega creierul la un computer, este de a putea trata leziuni ale creierului sau ale măduvei spinării și de a reda oamenilor capacitățile cognitive pierdute, cu ajutorul unui cip implantat în craniu.

”Există versiuni primitive ale acestui dispozitiv, cu fire înfipte în cap, dar acesta este ca un ceas Fitbit în craniul tău, cu niște fire mici conectate la creier”, a mai spus el, precizând că primele imagini cu maimuțele jucând jocuri video vor fi făcute publice în aproximativ o lună.


CLICK - Follow us on Google News