Google va asculta conversațiile telefonice pentru a proteja utilizatorii de escrocherii

Google va asculta conversațiile telefonice pentru a proteja utilizatorii de escrocherii

Google a anunțat că testează noi instrumente de detectare a escrocheriilor, care vor oferi utilizatorilor avertizări în timp real în timpul convorbirilor telefonice, informează The Verge.

Noile aplicații, dezvăluite la Google I/O 2024, folosesc inteligența artificială pentru a identifica modele de conversație asociate tentativelor de fraudă în timpul convorbirilor telefonice.

Odată ce AI-ul detectează un posibil scam, utilizatorii vor primi o alertă în timp real pe telefon, avertizându-i că vorbesc cu un potențial hacker.

Google oferă exemplul unui ”reprezentant bancar” care solicită informații personale, cum ar fi codurile PIN și parolele de identificare. Astfel de cereri sunt neobișnuite pentru bănci, iar AI-ul le va identifica și va emite o alertă.

Funcția nu va fi disponibilă imediat pe sistemul de operare Android 15, dar Google promite să ofere mai multe detalii ulterior în acest an.

Google a făcut un pas important cu Android 15, integrând chatbotul său Gemini direct pe dispozitive, fără a necesita o conexiune la cloud.

Totuși, inovația ridică și întrebări legate de confidențialitate – este acceptabil ca Google să asculte conversațiile telefonice private, chiar și prin intermediul inteligenței artificiale?

Urmăriți-ne pe Google News - 3DOTS Stories