Expert în securitate cibernetică: De ce ar trebui să ștergeți Google Chrome de pe telefon? 

08 Noi 2021 | scris de Cristina Romanescu

Expertul în securitate cibernetică Zak Doffman avertizează utilizatorii Chrome că browser-ul extrage date sensibile de pe telefonul pe care este instalat fără ca utilizatorii să fie informați, informează Forbes.

Expert în securitate cibernetică: De ce ar trebui să ștergeți Google Chrome de pe telefon? 

Luna trecută, informații provenite din interior au dezvăluit că aplicația Facebook urmărește mișcările utilizatorilor de iPhone, exploatând în permanență accelerometrul dispozitivului.

Facebook este cel mai lacom culegător de date din lume, iar aceste informații sensibile pot fi folosite pentru a monitoriza comportamentele umane, făcând interpolări cu cantitatea extraordinară de date pe care o colectează.

Dar Facebook nu este cel mai de succes colegător de date din lume – acest premiu îi revine lui Google.

Spre deosebire de Facebook, care a fost afectat puternic de ultimele măsuri de confidențialitate ale Apple, veniturile din reclame digitale ale Google continuă să crească vertiginos.

Realitatea este că, în timp ce Facebook acționează ca un paratrăsnet, Google reprezintă o amenințare mult mai mare la adresa confidențialității.

În timp ce Facebook colecta aceste informații pentru sine, Chrome este fericit să le colecteze pentru alții – permițând practic o libertate totală în ceea ce privește informațiile extrem de sensibile despre fiecare activitate și comportament al dumneavoastră.

Chrome este cel mai popular browser din lume, controlat de cel mai mare gigant de publicitate digitală din lume, de entitatea care controlează 75% din urmărirea web.

Iar  este simplă. Până când utilizatorii nu vor face alegeri care să pună confidențialitatea pe primul loc, nu ne putem aștepta ca ceva să se schimbe.


CLICK - Follow us on Google News