3dots.ro

Japonezii au inventat lingura care schimbă gustul mâncării – video

Japonezii au inventat lingura care schimbă gustul mâncării – video

Lingura ce schimbă gustul mâncării – o invenție, care, anul trecut, a primit premiul pentru una din cele mai ciudate din lume, a fost creată în Japonia, informează Japan Times.

Lingura funcționează prin transmiterea unui câmp electric spre papilele gustative, care accentuează percepția gustului, accentând gustul sărat, ceea ce înseamnă că va fi nevoie de mai puțină sare în mâncare.

Cu o greutate de 60 de grame, lingura funcționează cu o baterie reîncărcabilă cu litiu.

Erekisoruto – (sare electrică, în japoneză – N.R.) va fi distribuită la începutul lunii viitoare către primii 200 de clienți, aleși aleatoriu, iar creatorii ei mizează pe vânzări record, în contextul în care japonezii obișnuiesc să mănânce extrem de sărat, total nesănătos.

”Japonia are o cultură alimentară care tinde să favorizeze aromele sărate”, a spus cercetătorul Kirin Ai Sato. „Japonezii în ansamblu trebuie să reducă cantitatea de sare, dar poate fi dificil să ne îndepărtăm de ceea ce suntem obișnuiți să mâncăm. „Asta ne-a determinat să dezvoltăm această lingură electrică”, spune un reprezentant al companiei producătoare.

Un adult consumă, în medie, aproximativ 10 grame de sare pe zi, dublu față de cantitatea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. Excesul de sodiu este legat de incidența crescută a hipertensiunii arteriale, a accidentelor vasculare cerebrale și a altor afecțiuni.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs