Zuckerberg recomandă utilizatorilor Facebook Messenger să nu mai realizeze capturi de ecran la conversaţii

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook şi directorul general al companiei Meta, într-o postare făcută chiar pe platforma socială, că o actualizare a aplicației Messenger va implementa o procedură prin care utilizatorii vor fi notificați atunci când cineva face o captură de ecran a conversaţiei lor.

De aceeași actualizare va beneficia și Instagram, care este deţinută de tot de Meta.

”Nouă actualizare pentru chat-urile criptate integral din Messenger, astfel încât să primiţi o notificare dacă cineva face screenshot la un mesaj care dispare”, a scris Zuckerberg împreună cu o captură de ecran a unei conversaţii cu soţia sa, Priscilla Chan, conform The Independent.

Funcţia a fost implementată până în prezent în SUA şi se aşteaptă ca în următoarele săptămâni să fie introdusă pentru utilizatorii Facebook din Europa. 

Platformele de mesagerie rivale, precum Snapchat, oferă deja opţiuni pentru ca mesajele utilizatorilor să dispară, precum şi notificări atunci când la o conversaţie a fost făcută o capturată pe ecran. Aplicaţiile de mesagerie precum WhatsApp includ criptarea integrală, o altă noutate recent introdusă de Facebook. 

Prin această mişcare, Facebook a răspuns preocupărilor legate de securitate, de siguranţa online şi de drepturile la libertatea de exprimare. 

”Când adăugaţi butonul «Nu-mi place?» Avem nevoie de răspunsuri…”, a scris un utilizator Facebook, la postarea lui Zuckerberg. 

”Poate că îşi poate da seama cum să-i hrănească pe cei flămânzi sau, mai bine zis, să vindece toate bolile psihice cauzate de aceste platforme sau poate să-i găzduiască pe cei fără adăpost”, a adăugat un altul.