Forţele speciale americane testează o armă cu laser care va identifica ţinte pe baza pulsului inimii

29 Iun 2019 | scris de Andrei Romașcan

Forţele speciale SUA testează un prototip de armă care utilizează un sistem care poate identifica ţintele după semnătura lor cardiacă unică, folosind o rază laser.

Forţele speciale americane testează o armă cu laser care va identifica ţinte pe baza pulsului inimii

MIT Technology Review a făcut publice detalii legate de programul de vibrometrie laser al Pentagonului, care foloseşte un laser pentru a detecta bătăile inimii unei ţinte, pe baza modelului în care suprafaţa pielii se mişcă ca urmare a circulaţiei sângelui.

Dispozitivul, numit ”Jetson“, utilizează pe de o parte tehnologia medicală care înregistrează de la distanţă pulsul unui pacient, iar pe de alta, un dispozitiv folosit pentru a monitoriza vibraţiile în structuri precum turbinele de vânt, tot de la distanţă. Rezultatul este un dispozitiv care nu necesită contact fizic, și nici vizual, pentru a identifica bătaia unică a inimi“.

MIT notează că bătăile inimii sunt chiar mai personale decât mersul sau faţa unui individ, acestea din urmă putând fi modificate. Drept urmare bătăile inimii au devenit extrem de relevante în identificarea biometrică. Folosind această caracteristică, compania canadiană Nymi a dezvoltat chiar un sistem alternativ la identificarea prin intermediul amprentelor, care utilizează  un senzor de puls, poziționat la încheietura mâinii.

Jetson poate urmări o țintă plasată la cel mult 180 de metri distanţă şi singurul impediment care îi alterează precizia sunt hainele de iarnă, groae, care ascund mişcările subtile rezultate din bătăile inimii. Pentru o idenficare corectă este necesar un contact continuu cu ținta de minim 30 de secunde, timp în care aceasta nu trebuie să se mişte.


CLICK - Follow us on Google News