3dots.ro

NASA. Calea Lactee a fost populată de civilizații extratereste care s-au autodistrus din cauza progresului tehnologic

NASA. Calea Lactee a fost populată de civilizații extratereste care s-au autodistrus din cauza progresului tehnologic

Un studiu științific publicat pe platforma Cornell University  a ajuns la concluzia că în galaxia noastră au existat și alte civilizații, avansate, dar că, probabil, toate sunt deja dispărute.

Pentru a ajunge la această concluzie, oamenii de știință de la NASA Jet Propulsion Laboratory, în colaborare cu cei de la California Institute of Technology au încercat să determine atât în ​​timp, cât și în spațiu, punctul culminant al formelor de viață inteligente din Calea Lactee, precum și factorii care au dus la decăderea acestor civilizații.

Parametrii folosiți pentru această determinare au fost colectați folosind modelarea modelarea statistică, o faimoasă ecuație a astronomului Frank Drake, care datează din 1961, în concordanță cu noile date astronomice.

Cercetătorii au stabilit că dezvoltarea vieții în galaxia noastră ar fi avut toate condițiile să aibă un punct de maxim la aproximativ 13.000 de ani lumină de centrul galactic și la 8 miliarde de ani după formarea galaxiei.

Pământul, care se află la aproximativ 25.000 de ani lumină de centrul galactic, este foarte departe fizic de acest punct culminant, dar și foarte îndepărtat în timp de acel moment, dat fiind faptul că civilizația umană a apărut la aproape 13,5 miliarde de ani de la formarea Căii Lactee.

Astfel, civilizațiile din galaxia noastră ar fi atins apogeul cu mai mult de 5 miliarde de ani în urmă.

Există oare și astăzi aceste civilizații?  Oamenii de știință care au realizat studiul se îndoiesc de asta, luând în considerare mai mulți factori ar fi dus probabil la stingerea lor.

Studiul, care se bazează pe teoriile altor cercetători, arată că progresul științific și tehnologic al unei civilizații duce inevitabil la distrugerea acesteia, de exemplu, din cauza schimbărilor climatice și a războaielor. Trebuie doar să te uiți la starea planetei noastre pentru a înțelege.

Astfel, majoritatea civilizațiilor vechi ar fi trebuit deja să treacă de pragul autodistrugerii și galaxia noastră ar putea fi populată doar de civilizații tinere, precum a noastră.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs