Cum funcționează sistemul de plată cu palma dezvoltat de Amazon

21 Ian 2020 | scris de Monica Pavelescu

Plata cu telefonul, ce unora li se pare un vârf atins de tehnologie, ar putea deveni istorie dacă cel mai nou proiect dezvoltat de Amazon - plata cu palma - va fi implementat pe scară largă.

Cum funcționează sistemul de plată cu palma dezvoltat de Amazon

Pur şi simplu, în locul cardul, al smartphone-ului sau smartwatch-ului, clientul va pune palma pe un scaner pentru a plăti cumpărăturile făcute.
 
Această metodă de plată pleacă de la faptul că amprenta palmei este unică pentru fiecare om și, la fel ca și datele de identifiare ale unui card,  pot fi relaționate unui cont bancar. Astfel, datele cardului vor fi  ataşate imaginii unei palme într-un sistem informatic.

Inițializarea se va face la un terminal de plată, se va scana palma, apoi vor fi citite și datele cardului stocate pe banda magnetică, și ambele vor fi înregistrate în sistem. Din acel moment, pentru plată va fi suficientă citirea amprentelor cu ajutorul unui scaner. 

La fiecare scanare a palmei terminalul identifică persoana, trimite imaginea către sistem, care găseşte cardul aferent şi operează plata.

Plata cu palma ar fi mai comodă, mai practică şi mai naturală decât cu orice obiect. Clientul nu ar mai trebui să scoată din portofel cardul sau din buzunar telefonul ori să întoarcă în mod incomod încheietura mâinii pentru a plăti cu ceasul. Nici nu ar trebui să mai aibă grija mijloacelor de plată sau să se trezească la casă că nu are cardul la el.

Proiectul Amazon este dezvoltat în colaborare cu Visa şi este testat în prezent în magazinele fizice Amazon Go şi Whole Foods.


CLICK - Follow us on Google News