3dots.ro

O profesoară și-a uimit elevii cu un experiment în care apa pare că sfidează legea gravitației! – video

O profesoară și-a uimit elevii cu un experiment în care apa pare că sfidează legea gravitației! – video

O profesoară a reușit să captiveze atenția elevilor săi printr-un experiment în care a a demonstrat cum, sfidând gravitația, apa a rămas într-un borcan chiar și după ce acesta a fost răsturnat, fără să fie acoperit, cu susul în jos.

Doamna Madden, profesoară de științe la o școală din Mount Kisco, New York, a realizat un experiment fascinant pentru clasa sa.

În fața elevilor, profesoara a acoperit cu o bucată subțire de carton un borcan în care se afla apă. Ulterior a răsturnat borcanul cu susul în jos și, după ce o bulă de aer a apărut în partea superioară a borcanului, a îndepărtat ușor mâna ce susținea bucata de carton, arătând că acesta nu va cădea.

Profesoara le-a explicat elevilor că atunci când a răsturnat borcanul, presiunea aerului a acționat în sus în sus, în toate direcțiile, menținând apa în interiorul recipientului.

Ea a explicat că lichidul este menținut în interiorul borcanului de presiunea aerului, care este mai puternică decât gravitația și, spre uluiala elevilor săi, care au izbucnit în urale, a îndepărtat bucata de carton de pe gura recipientului fără ca nicio picătură de apă să se verse.

Elevii s-au grăbit să atingă pelicula de la suprafața apei din borcan, explodând de entuziasm atunci când au constatat că lichidul a rămas ferm în borcan.

Clipul video a primit numeroase reacții, toți comentatorii lăudând eforturile didactice ale profesoarei.

‘Arată atât de fericită că creează o amintire de neuitat pentru acești copii și că ÎI ÎNVAȚĂ”, ‘Mulți profesori nu au timp să predea, dar asta a fost frumos de văzut”,  ‘Așa îi pui pe copii pe calea cea bună. Satisfaci curiozitatea lor cu lucruri simple dar uimitoare”, ”Pariez că acești copii o vor ține minte mult timp în viața lor’, sunt unele dintre comentarii.

© 2024 - 3DOTS DIGITAL MEDIA BUREAU
Powered by VA Labs